În legătură cu menținerea condițiilor climaterice nefavorabile, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să evite traversarea frontierei prin posturile vamale ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2” și ”Cișmichioi”.

Traversarea frontierei prin posturile menționate este restricționată din cauza traseelor înzăpezite.

Traficul transfrontalier este parțial limitat și la posturile vamale ”Leușeni” și ”Sculeni”, pe motiv că autoritățile române permit deplasarea unităților de transport doar până în localitățile  limitrofe.

De asemenea, din cauza drumurilor impracticabile sunt blocate căile de acces spre posturile vamale interne de control situate pe segmentul central ”Rezina” și ”Criuleni 18”.

Restricții de trafic sunt înregistrate și la posturile vamale ”Săiți” și ”Rîbnița feroviar” din cauza căilor de acces blocate.

Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod Portocaliu de precipitații  sub formă de lapoviță și ninsoare, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării.

În acest context, Serviciul Vamal solicită persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei să se conformeze cerințelor legale ale autorităților abilitate din țară și din statele vecine.