Serviciul Fiscal de Stat a anunţat astăzi că a demarat procedura de monitorizare și control a agenților economici care dețin săli de ceremonii sau restaurante. Pe parcursul lunii septembrie, SFS va monitoriza activitatea a 40 de astfel de agenți economici. Potrivit instituţiei, domeniul dat prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală.

SFS precizează că scopul acțiunilor este asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirii și preîntâmpinării cazurilor de încălcare a legislației în vigoare și conformarea agenților economici menționați.

Astfel, SFS a examinat activitatea unui șir de agenţi economici ce deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante, iar drept urmare au fost identificate riscuri fiscal asociate agenților economici din domeniu.

Fiscul a instituit posturi fiscale la 10 agenti economici cu renume din mun. Chişinău care au declarat pierderi sau au înregistrat profit nesemnificativ în raport cu venitul total declarat şi cu pondere mică a achitărilor în total venituri.

În acest context, SFS a venit cu un apel către toţi agenții economici care deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii conform prevederilor acesteia.

Verificările vor avea loc pe întreg teritoriul țării.