Asociația ODIP devine Asociația Unirea

Asociația ODIP devine Asociația Unirea   Anunţul a fost făcut, în cadrul Marșului Tricolorului, desfășurat duminică în Chișinău, de liderul Vlad Bilețchi. Potrivit lui, schimbarea denumirii are scopul de a evidenția obiectivul dintotdeauna al asociației – Unirea Republicii Moldova cu România.

„Ne asumăm datoria sfântă de a fi asociația care unește românii de pretutindeni și realizează reîntregirea Patriei. Asociația Unirea este a tuturor unioniștilor și cu această nouă denumire ne asumăm să fim promotorii celui mai frumos ideal al neamului românesc – unirea”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației UNIREA.

ODIP a precizat că în cadrul Marșului Tricolorului s-a reușit unificarea simbolică a mai multor partide politice din Republica Moldova și România.

Astfel, atât liderii politici, cât și ai societății civile, precum Vitalia Pavlicenco (PNL), Ana Guțu (DREAPTA), Anatol Șalaru (PUN), Constantin Codreanu (PMP), Maria Ciobanu (PLDM), Anatol Ursu (Tinerii Moldovei), George Simion (Acțiunea 2012), Boris Volosatîi (Congresul Profesorilor), Sergiu Tătaru (AVR Tiras-Tighina), și-au dat mâna simbolic pentru a sărbători unirea.

“Mă bucur că în sfârșit am reușit să trecem peste orgolii și dezbinări și am dat mână cu mână cei cu inimă română. Asta trebuie să se întample în fiecare zi de sărbătoare, pentru că dezbinați ne vor doar dușmanii, iar oamenii așteaptă să fim uniți”, a spus Vlad Bilețchi.

Asociația UNIREA se autodefineşte ca oorganizație apolitică, non-profit, care are scopul de a realiza Unirea prin educarea unei generații de tineri activi și prin promovarea valorilor naționale și a culturii românești.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.