Connect with us

Social

Articol de laudă într-o prestigioasă publicație aviatică: Aeroportul din Chișinău cucerește conferința din Catalonia

Aeroportul Intenațional Chișinău cucerește conferința din Catalonia – sub acest titlul  a fost publicat un articol în una dintre cele mai importante publicații profesionale în domeniul industriei aviației „Anna Aero“.

“Avia Invest reprezintă cu mândrie Republica Moldova și Aeroportul Internațional Chișinău la cea mai mare expoziție internațională din domeniul transportului aerian  – “World Routes 2017”. Conferința Routes este considerate una dintre cele mai anticipate și serioase evenimente mondiale pentru aviația profesională. Aceasta este o platformă globală, cu peste 3.000 de delegați din companii aeriene și aeroporturi”, se arată într-un comunicat de presă.

În articol se menționează că “Aeroportul Internațional Chișinău este cel mai de succes proiect de concesiune al Republicii Moldova. Din momentul concesiunii  de către Avia Invest în 2013, investițiile au depășit suma de 50 milioane de euro! Avia Invest a implementat schimbări enorme de modernizarea aerogării. În urma acestora traficul de pasageri și numărul destinațiilor au crescut, și ca urmare a numeroaselor modificări ale infrastructurii și îmbunătățirii calității serviciilor, Aeroportul Internațional Chișinău a devenit mai atractiv pentru companiile aeriene.”

În plus, oaspeții standului aeroportului din Chișinău au fost plăcuți surprinși de ospitalitatea, atmosfera caldă și suvenirurile tradiționale pe care Aeroportul le-a pregătit pentru toți delegații, mai spune sursa.

P

Citește mai departe
Advertisement

Social

Incident tragic. A căzut din căruţă şi a fost târât de cal mai bine de un kilometru

Incident tragic la Cinișeuți, raionul Rezina. Un locuitor al satului se deplasa cu căruța pe una din străzile localităţii, dar a căzut şi a fost târât de cal mai bine de un kilometru.  Drept urmare, nefericitul căruțaș a decedat, scrie Cuvintul.md.

Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de 16 octombrie.

Bărbatul ,de 35 de ani, se deplasa cu căruța prin localitate. La un moment dat, acesta ar fi căzut între puntea căruței și cal.

Animalul s-a speriat şi l-ar fi târât pe o distanţă de circa un kilometru, când a fost oprit de nişte localnici.

Chemat la fața locului, medicul nu a avut decât să constate decesul bărbatului. Circumstanțele cazului se investighează.

Citește mai departe

Important

Un spaţiu de joacă şi odihnă a fost amenajat la spitalul de copii „V.Ignatenco”

Un spaţiu de joacă şi odihnă pentru copii a fost inaugurat joi, 19 octombrie, la Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău. Zona a fost renovată şi amenajată de către fabrica de medicamente „Balkan Pharmaceuticals”, pentru a permite copiilor să se simtă ca acasă, chiar dacă sunt nevoiţi temporar să se afle în spital.

În cadrul evenimentului, compania farmaceutică a făcut şi o donaţie de carte spitalului, iar copiii prezenţi la festivitate au avut parte de voie bună şi distracţie asigurată de animatori.

Spaţiul de recreere a fost renovat şi amenajat ca parte a unei iniţiative de responsabilitate socială a companiei farmaceutice, ce are ca scop crearea unui loc unde copiii să se simtă ca acasă. Spaţiul a fost dotat cu televizor, canapele, jocuri şi jucării pentru copii şi o mini-bibliotecă, pentru care compania a donat primele cărţi – o ediţie limitată a unei publicaţii pentru copii, tipărită de asemenea, din fondurile companiei.

Prezentă la inaugurare, Stela Grigoraş, Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, a declarat: „Ne bucurăm că aţi reuşit să dezvoltaţi acest ungher al fericirii, un spaţiu de recreere şi de joacă pentru copii. Este un parteneriat foarte frumos, un exemplu de responsabilitate socială a companiei Balkan Pharmaceuticals, care ar trebui să motiveze şi alte companii să investească în proiecte sociale”.

La rândul său, Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a spus: „Particip cu mare bucurie la un astfel de eveniment. În spital nimeni nu vine de plăcere, de aceea este important să găseşti aici condiţii care să-ţi facă şederea mai plăcută şi, de ce nu, mai utilă. Mă bucur că astfel de lucruri au fost posibile prin îngemănarea eforturilor mediului privat cu unitatea spitalicească de aici”.

Compania Balkan Pharmaceuticals este o companie farmaceutică din Republica Moldova, fondată în anul 2006 cu fonduri private româneşti.

Vasile Cazacu, directorul companiei Balkan Pharmaceuticals a dat asigurări că instituţia va continua să investească în Moldova, inclusiv în astfel de activităţi.

„Ca medic şi director al unei instituţii de producere a medicamentelor, cred în eficienţa terapiei medicamentoase, dar în acelaşi timp, noi înţelegem că, pentru un tratament complex, pacientul are nevoie nu doar de medicamente, injecţii, pilule, dar şi de o notă de optimism, de o speranţă oarecare. Prin amenajarea acestui colţişor de joacă şi de relaxare, am hotărât să completăm gama terapeutică a secţiei în cauză”, a spus el.

Vasile Cazacu a menţionat că Balkan Pharmaceuticals a venit cu o donaţie mai inedită – o carte pentru copii a cărei editare a sponsorizat-o, “reieşind din faptul că gadgeturile, toate mijloacele tehnice la moment prevalează în ocupaţia copiilor, iar cărţile au rămas un pic în umbră”.

Întregul lot de carte va fi donat mai multor instituţii medicale şi de învăţământ din Republica Moldova.

Citește mai departe

Social

Un şofer din Chişinău a scos pistolul, pentru că un alt şofer nu i-a permis să încalce regulile de circulaţie

Un şofer din Chişinău a fost reţinut astăzi de inspectorii de patrulare, după ce acesta a amenințat cu arma un alt conducător auto care nu i-a permis să încalce regulile de circulaţie.

Incidentul a avut loc astăzi dimineața, în jurul orei 08:40, pe strada Uzinelor din municipiul Chișinău, în intersecția Calea Basarabiei – Ismail.

Mai exact, șoferul unui automobil de model „Dacia” de 35 de ani, locuitor al capitalei, indignat că un alt conducător auto de 22 de ani, nu i-a permis să încalce regulile de circulaţie a scos o armă și l-a amenințat.

Acesta imediat a apelat la poliție, iar echipajul de patrulare care se afla la fluidizarea traficului rutier în intersecția respectivă a intervenit și a reținut șoferul.

În urma controlului autoturismului, inspectorii de patrulare au depistat pistolul, deținut legal cu care a fost amenințat celălalt șofer.

Arma implicată în conflict a fost ridicată și păstrată în IP Ciocana până la primirea unei decizii definitive.

Suspectul a fost escortat la Inspectoratul de Politie, care urmează să stabilească circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social2 ore în urmă

Incident tragic. A căzut din căruţă şi a fost târât de cal mai bine de un kilometru

Incident tragic la Cinișeuți, raionul Rezina. Un locuitor al satului se deplasa cu căruța pe una din străzile localităţii, dar...

Economie4 ore în urmă

Experți francezi în vinificație: Calitatea Vinului Moldovei s-a schimbat considerabil

Vinul Moldovei a impresionat cunoscători în domeniu din Bordeaux, regiunea franceză devenită model pentru întreaga lume a vinurilor. Un massterclass...

Economie5 ore în urmă

Peste 18 mii de cetățeni din raioanele Telenești și Orhei vor beneficia de un nou tronson de drum asfaltat

Un drum local de 23 de kilometri care face legătura între raioanele Teleneşti şi Orhei va fi modernizat până la...

Important6 ore în urmă

Un spaţiu de joacă şi odihnă a fost amenajat la spitalul de copii „V.Ignatenco”

Un spaţiu de joacă şi odihnă pentru copii a fost inaugurat joi, 19 octombrie, la Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin...

Externe7 ore în urmă

Rămas fără bani, un pensionar i-a cerut lui Putin să-i trimită un sicriu ca să moară

Anatoli Vertiprahov, pensionar de 72 de ani din satul Iasnaia, Teritoriul Trans-Baikal din Rusia, i-a cerut lui Vladimir Putin să...

Social7 ore în urmă

Un şofer din Chişinău a scos pistolul, pentru că un alt şofer nu i-a permis să încalce regulile de circulaţie

Un şofer din Chişinău a fost reţinut astăzi de inspectorii de patrulare, după ce acesta a amenințat cu arma un...

Externe8 ore în urmă

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut în Cascada Niagara

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut duminică în Cascada Niagara, în partea...

Advertisement

Opinii