Armata Națională a primit două seturi mobile de analiză şi testare a pulberilor şi încărcăturilor propulsive

Centrul de Armament și Muniții al Armatei Naționale a primit două seturi mobile de analiză şi testare a pulberilor şi încărcăturilor propulsive a muniţiilor (QPAK-13), în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării. La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării, Misiunii OSCE în Republica Moldova şi ambasadoarea Austriei în ţara noastră, Christine Freilinger.

Secretarul General de Stat al Ministerului Apărării, Radu Burduja, a menţionat că acţiunea de donare are loc în cadrul Proiectului de instruire în domeniul Managementului stocurilor de armament şi muniţii şi a apreciat contribuţia Misiunii OSCE în Republica Moldova, dar şi Austriei, Germaniei, Suediei şi Elveţiei la implementarea proiectului respectiv.

„Vă mulţumesc în numele meu personal şi al conducerii Ministerului Apărării pentru sprijinul constant acordat Armatei Naţionale, în cadrul diverselor proiecte ce au ca finalitate îmbunătăţirea condiţiilor de păstrare a muniţiilor, prevenirea  unor eventuale explozii necontrolate şi, nu în ultimul rând, sporirea siguranţei şi securităţii populaţiei civile dislocate în preajma locurilor de păstrare a muniţiilor”, a spus Radu Burduja.

Potrivit şefului Centrului de Armament și Muniții al Armatei Naționale, locotenent-colonelul Grigore Raţă, cele două seturi donate astăzi vor fi utilizate pentru laboratorul  mobil de testare a muniţiilor din depozitele Armatei Naţionale.

El a specificat că Proiectul de instruire în domeniul managementului stocurilor de armament şi muniţii este organizat în contextul Memorandumului de înţelegere între Ministerul Apărării şi OSCE cu privire la punerea în aplicare a Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor şi al armamentului convenţional în Republica Moldova, semnat la 28 octombrie 2010.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.