Apă-Canal Chișinău a semnat un contract cu o companie franceză. Vor fi reabilitate 55 km de rețele de apeduct

Apă-Canal Chișinău  a semnat un pachet de reabilitare a rețelelor de apeduct, care prevede modernizarea a circa 55 km de rețele apeduct. Astfel, luni, 22 ianuarie, furnizorul de apă a semnat un contract în acest sens cu compania SADE-Compagnie Generale de Travaux d’Hydraulique (Franţa), care a fost desemnată câștigătoare în urma licitației internaționale.

Amintim că la sfârșitul lunii iulie, 2017 a mai fost semnat pachetul 1 a, care prevede reabilitarea a circa altor 84 km rețele de apeduct.

În ceea ce privește, contractul semnat astăzi, acesta se referă la înlocuirea reţelei existente de alimentare cu apă şi a conectărilor la blocuri multietajate în zonele rezidenţiale din mun. Chişinău cu diametre cuprinse între 50 mm şi 300 mm pe o lungime estimativă de 52 km, dar și înlocuirea în jur de 3 km de conectări invididuale de-a lungul reţelei reabilitate în cadrul acestui pachet.

În conformitate cu contractul semnat, Furnizorul va asigura executarea obligațiilor contractuale în termen maxim de 540 de zile, iar suma lucrărilor planificate se estimează la circa 6 milioane euro.

Directorul general al S.A. “Apă – Canal Chișinău”, Veronica Herța, a declarat că proiectul în cauză nu este deloc ușor, însă unul realizabil și necesar: „ Sper să avem o colaborare de succes care ne va permite să creăm cât mai puține incomodități consumatorilor finali”.

Reprezentantul companiei SADE-Compagnie Generale de Travaux d’Hydraulique a dat asigurări că lucrările preconizate se vor efectua în timpul planificat, fără abateri chiar dacă vor există unele provocări, doar lucrând în echipă, rezultatele nu vor întârzia.

Menționam că, contractarea acestor servicii face parte din Programul de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Chișinău, finanţat din sursele Băncii Europene de Investiţii, ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi din Fondul de Investiţii pentru Vecinătate al Uniunii Europene, în valoare toatală de circa 61,8 milioane euro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.