Preşedintele Parlamentului Andrian Candu declară că preşedintele Igor Dodon confundă distincțiile de stat și cadourile protocolare, atunci când promite că va decora cu medalii soldaților ruși și transnistreni.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrian Candu atenţionează că președintele Dodon încalcă și va încălca Constituția țării de dragul susținerii Moscovei, făcând totodată aluzie la prea multe prerogative pe care le are şeful statului.

Președintele Dodon se laudă la un post rusesc că încalcă și va încălca Constituția țării de dragul susținerii Moscovei.

Supărat pe poziția fermă a Parlamentului exprimată prin Declarația privind retragerea forțelor militare ruse, Igor Dodon promite medalii soldaților ruși și transnistreni și deschide o rană care încă sângerează.

Dodon confundă distincțiile de stat și cadourile protocolare.

Nu ne faceți să credem că șeful statului are prea mule prerogative, domnule Dodon“,se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Precizămcă președintele Igor Dodon a anunţat luni că va participa săptămână aceasta la marcarea a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, care se vor desfășura la Tiraspol. Mai mult, şeful statului a declarat că planifică să decoreze cu distincții de stat militarii transnistreni și pacificatorii ruși.