Connect with us

Diverse

Andi Cristea: UE pune, câteodată hipercondiționalități Republicii Moldova

Publicat

pe

Uniunea Europeană pune, câteodată, hipercondiționalități Republicii Moldova, iar eurodeputați din unele grupuri politice europene s-au urcat cu picioarele pe țara noastră, după ce partidele pe care le susțineau în Moldova nu s-au mai regăsit în coaliția de guvernare. Declarația aparține co-preşedintelui Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova, eurodeputatului Andi Cristea.

Prezent la Forumul anual de dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova, Andi Cristea a spus că oamenii politici din țara noastră au datoria să promoveze o imagine corectă și bună a Republicii Moldova în exterior. De asemenea, comentând relația UE-RM, europarlamentarul român a mai spus că și unele forțe politice ale Uniunii Europene face greșeli în raport cu țara noastră.

”Câteodată sunt hipercondiționalități, o spun eu. În Parlamentul European am văzut colegi din alte grupuri politice, pentru că partidele lor din Republica Moldova nu se mai regăseau în coaliția de guvernare, s-au urcat cu picioarele pe Republica Moldova, nu pe actualul Guvern, ci pe Republica Moldova. Și asta este o greșeală. Și mai cred că oamenii politici din Republica Moldova au datoria să promoveze o imagine corectă și bună a Republicii Moldova în exterior. Pentru că atunci când vin oameni politici din Moldova la Bruxelles nu-i întreabă nimeni dacă sunt Republica Moldova Dodon, Republica Moldova Candu sau Republica Moldova Maia Sandu. Sfatul meu pentru dumneavoastră este să aveți grijă de imaginea pe care o proiectați în extern”, a declarat Andi Cristea.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Silvia Radu l-a demis pe directorul Spitalului Municipal Nr.1: Curățenia în sistemul medical continuă

Publicat

pe

De către

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu l-a eliberat din funcție pe Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Municipal Nr.1. Dispoziţia a fost emisă astăzi, 30 martie.

Potrivit acesteia, directorul spitalului a fost eliberat din funcţie pentru controlul slab asupra activităţilor subdiviziunilor spitalului, din cauza numeroaselor plângeri din partea pacienţilor şi pentru inacţiunile de a elimina deficienţele în activitatea spitalului.

“Curățenia în sistemul medical continuă”, și-a comentat decizia Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a amintit că în timpul unui control “l-a găsit la chef” pe directorul instituției medicale în mijlocul zilei de muncă, precizând totuși că la baza deciziei stă modul de administrarea a spitalului.

“Plângerile venite de la cetățeni descriu foarte bine sistemul impus în ultimii ani de către Moldovanu, Dondiuc și alții, care au făcut totul ca sistemul să lucreze exclusiv în folosul lor și nicidecum în folosul pacienților și implicit al locuitorilor Chișinăului”, a declarat Silvia Radu.

Joi, Silvia Radu a semnat dispoziția de eliberare din funcție și a șefului direcției municipale Sănătate Mihai Moldovanu.

Pe de altă parte, Iurie Dondiuc a declarat pentru TV8 că a fost eliberat din funcție ilegal și urmează să consulte juriștii în acest sens.

Eu cred că această demitere a fost ilegală, fiindcă eu mă aflu în concediu anual, în legătură cu necesitatea susținerii tezei. Contractul individual de muncă eu nu l-am încheiat cu Primăria, dar cu Direcția Sănătății”, a menționat Dondiuc.

Citește mai departe

Diverse

Plăcuțele auto nu vor mai fi ridicate. Proiectul a fost votat în lectură finală

Publicat

pe

De către

nspectorii de patrulare nu vor mai ridica plăcuțele de înmatriculare ale automobilelor parcate neregulamentar. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală. Astfel, metoda de sancționare a șoferilor care încalcă regulile de parcare va fi schimbată.

„Constatăm că practica ridicării plăcuțelor de la vehiculele parcate ilegal este una ineficientă, care nu oferă soluții pentru combaterea practicii de staționare sau parcare ilegală, ba din contra, creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști”, a declarat în acest sens deputatul Partidului Democrat Valentina Buliga.

În prezent, conducătorii auto care au rămas fără plăcuțe de înmatriculare sunt nevoiți să plătească un evacuator pentru transportarea mașinii, fiindcă circulația fără ele este interzisă. Acestea sunt restituite doar după întocmirea unui proces-verbal de contravenție.

Citește mai departe

Diverse

Ceban: Sandu și Năstase joacă așa cum le cântă Plahotniuc

Publicat

pe

De către

Candidatul socialiștilor la primăria capitalei, Ion Ceban, a comentat susținerea oferită de PAS pentru Andrei Năstase. El a numit această alianță previzibilă și a sugerat că, de fapt, se „întoarce o veche datorie”, făcând aluzie la faptul că Năstase a susținut-o pe Sandu la prezidențiale, notează Agora.

„Cu privirea la susținerea candidatului PPDA de către PAS, această rocadă era prognozabilă.
Se întoarce o veche datorie. Maia Sandu a pierdut la alegerile prezidențiale. Acum îi va permite lui Andrei Năstase să piardă la alegerile primarului. Vor fi chit. Ambii cu pierderi în fața socialiștilor”, consideră Ceban.

Socialistul sugerează că Năsase și Sandu „au acționat după scenariul propus de Vlad Plahotniuc”, care a spus anterior că PD va susține candidatul comun pro-european, asta deși cele două partide au refuzat colaborarea cu PD.

„Înțelegem că eurounioniștii și sponsorii lor externi testează, la pachet, mai mulți candidați, ca să vadă cine dintre ei va fi apt să iasă în turul 2 împotriva socialiștilor. Dar se poate întâmpla ca cetățenii să pună punct acestor alegeri încă din turul 1. Există șanse mari ca orășenii să aleagă un primar socialist din primul tur și să pună punct perioadei de 11 ani de guvernare eurounionstă în Chișinău. O perioadă a corupției, degradării și mizeriei”, a mai adăugat Ceban.

Amintim că astăzi PAS și-a confirmat susținerea pentru Andrei Năstase la alegerile locale anticipate din 20 mai.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Economie44 de minute în urmă

Pavel Filip a încurajat reprezentanții BERD și ai Băncii Transilvania să facă în continuare investiții în economia națională

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu directorul executiv al Departamentului instituții financiare al Băncii Europene de Reconstrucție...

Reportaje46 de minute în urmă

Unde se duce râul Nistru

„Așa, când te uiți, nu pare verde. Dar dacă ești, scuzați, mai păros, când ieși din apă, verdeața se lipește...

Social1 oră în urmă

Cadavrul carbonizat al unui bărbat, depistat într-o fâșie forestieră din apropierea satului Rădulenii Vechi

Cadavrul carbonizat al unui bărbat a fost depistat astăzi într-o fâșie forestieră din apropierea satului Rădulenii Vechi, Florești. Poliția a...

Social1 oră în urmă

Doua tone de fructe, ridicate de poliţiști din Piaţa Centrală// VIDEO

Oamenii legii au retras fructele, în urma unor verificări care au avut loc, după ce au parvenit plângeri din partea...

Justiție2 ore în urmă

Fostul deputat Chiril Lucinschi, condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare

Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare într-un penitenciar de tip semi-închis...

Externe4 ore în urmă

Anunțul unui laborator britanic tulbură apele în ancheta privind otrăvirea lui Serghei Skripal

Şeful laboratorului militar britanic din Porton Down, Gary Aitkenhead, a declarat, pentru Sky News, că acest centru nu a putut...

Social4 ore în urmă

Un grup de experţi NATO se află într-o vizită de asistenţă la Ministerul Apărării

Un grup de experţi NATO  se află, în perioada 3-5 aprilie, într-o vizită de asistenţă la Ministerul Apărării. Scopul vizitei...

Advertisement

Opinii