Anatol Şalaru invită

Fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, ex-prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, a lansat invitaţia către toţi cei care au participat la şedinţele Cenaclului Mateevici, dar şi către cei care, din cauza vârstei, nu au participat la aceste şedinţe, să se întâlnească duminica, 15 ianuarie, la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din gradina publica Stefan cel Mare.

„Va fi o bună ocazie de a ne reîntâlni şi a depăna amintiri din perioada renaşterii noastre naţionale şi, mai ales, pentru a discuta despre viitor”, a declarat Anatol Şalaru.

În urma cu 29 de ani, la 15 ianuarie 1988, de ziua poetului nostru naţional, Mihai Eminescu, el împreună cu mai mulţi prieteni a înfiinţat Cenaclul Alexe Mateevici.

„A fost primul pas în lupta pentru dezrobirea de sub jugul sovietic. Cenaclul Alexe Mateevici a fost momentul care a declanşat energiile naţionale care aveau să culmineze cu declararea independenţei Republicii Moldova. În acelaşi timp, Cenaclul Mateevici a fost o şcoală a patriotismului care a format o generaţie de luptători pentru cauza naţional”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Precizăm: La 15 ianuarie 1988, la un omagiu al poetului Mihai Eminescu, la bustul acestuia de pe Aleea Clasicilor din Chișinău, Anatol Șalaru a înaintat persoanelor adunate propunerea de a continua întrunirile. În scurt timp, numărul participanților la întâlnirile din fața bustului Mihai Eminescu crește, iar la 26 aprilie 1988. pe Aleea Clasicilor, a avut loc prima ședință oficială a Cenaclului literar-muzical socio-politic „Alexei Mateevici”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.