Analistul Petrișor Peiu: „Putin râde cu gura până la urechi de „a două armata din NATO”

Analistul român Petrișor Peiu și-a expus opinia despre lovitura de stat din Turcia, pe o rețea de socializare. Printre considerațiile sale, se numără faptul că „Vladimir Vladimirovici râde cu gura până la urechi de „a două armata din NATO”, ridicolă armata turcă umilită de câţiva bărboşi grăsuţi – activul de partid al lui Erdogan din Istanbul”.
Petrișor Peiu mai consideră fabulos felul în care liderii lumii Merkel şi Obama îndeamnă la ordine constituționale, într-o ţară luată ostatică de către regimul Erdogan. „Ba chiar John Kerry îl „roagă” pe omologul turc să nu mai spună lucruri neadevărate, iar turcii le închid uşa în nas la Incirlik”, spune acesta.
„În vremea asta, Erdogan decapitează armata, justiţia, chiar şi Curtea Constituţională, invocând comploturi imaginare; nici el nu e foarte zdravăn, căci se presupune că armata pe care o umileşte astfel va lupta cel puţin cu kurzii, dacă nu chiar cu alţii mai înspăimântători”, adaugă analistul.


Petrișor Peiu comentează și politicienii români. „După ce „fac apel” şi ei la ordinea democratică, se fac că nu aud acuzațiile de politruc ale ambasadorului turc, care acuză România că „adăpostește” 11 scoli finanțate de către „îndelung-diabolizatul ” Gulen. Ipocrizia politicienilor români este maximă, având în vedere că jumătate dintre ei au copiii la școlile în cauza (mă rog cei care s-au învrednicit să aibă copii)! Oare n-ar putea ministrul Educației să traducă măcar o înjurătură din limba turcă (pe care oricum nu o cunoaște)?”, opinează analistul.

Petrișor Gabriel Peiu este doctor al Universității Politehnica din București (1996), a fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) și al premierului Adrian Năstase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) și vicepreședinte al Agenției pentru Investiții Străine (2003-2004). Este coordonator al Departamentului de Analize Economice al Fundației Universitare a Marii Negre (FUMN).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.