Ambasadorul Violeta Agrici a prezentat scrisorile de cabinet la Organizația Mondială a Turismului

Acreditarea în premieră pe lângă Organizația Mondială a Turismului a unui Reprezentant Permanent al Republicii Moldova, atestă dorința ţării noastre de a consolida cooperarea cu Organizația și de a contribui la dezvoltarea turismului sustenabil, cât și de a fortifica poziția Republicii Moldova în cadrul OMT.

Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de cabinet Secretarului General al OMT, Zurab Pololikashvili, în calitate de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă această organizaţie.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul dialogului interlocutorii au efectuat un schimb de opinii vizavi de stadiul actual al cooperării Republicii Moldova cu OMT, accentul fiind pus pe implementarea obiectivelor stabilite de Guvernul Republicii Moldova în vederea dezvoltării sectorului turistic din țara noastră.

De asemenea, a fost menționate realizările Conferinței a III-a mondiale a OMT în domeniul turismului oenologic, al cărei coorganizator și gazdă a fost Republica Moldova în zilele de 6 și 7 septembrie 2018, context în care, Violeta Agrici a mulțumit OMT pentru cooperarea oferită Republicii Moldova în procesul de organizare.

Interlocutorii au mai abordat și alte subiecte de interes reciproc, printre acestea și oportunitatea participării Republicii Moldova la unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului, FITUR 2019, care are loc anual în luna ianuarie la Madrid, precum și implementarea unor proiecte ale OMT care să sprijine promovarea domeniului turismului în Republica Moldova.

Organizația Mondială a Turismului a fost fondată în anul 1975 și actualmente are 158 de state membre. Republica Moldova este membru cu drepturi depline din anul 2002.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.