Aluzie? Vlad Plahotniuc: În politica de la noi cei care dau porecle sunt oameni care și-au epuizat argumentele critice

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, susţine că nu vede niciun motiv ca porecla „Păpuşarul” atribuită acum câţiva ani de adversarii politici să îl deranjeze.

„Cu atât mai mult cu cât eu știu că, în politica de la noi, de multe ori cei care dau astfel de porecle sunt oameni care fie și-au epuizat argumentele critice la adresa unui oponent politic, fie acesta e nivelul maxim de polemică pe care îl pot susține”, a declarat Vlad Plahotniuc înr-un interviu acordat pentru VIP-magazin.

Potrivit democratului, el a privit întotdeauna poreclele „ca pe ceva mai degrabă hazliu şi este capabil să delimitez critica constructivă de cea lipsită de argumente și seriozitate”.

În acelaşi interviu el mai aminteşte că majoritatea politicienilor, mai ales acei cu notorietate mare, au primit diferite porecle de-a lungul timpului, și asta nu doar în Moldova. Până și președinții americani aveau porecle, de exemplu Theodore Roosevelt era poreclit „spărgătorul”, lui Bill Clinton i se spunea „The Big Dog”, mai aproape de noi, președintele României, Traian Băsescu, e campion, a primit o grămadă de porecle: „Zeus”, „Matrozul” sau „Marinarul”, pe fostul președinte al României, Ion Iliescu, l-au poreclit „Bunicuța”.

„Politica avea probabil nevoie de un nume pe care să-și verse toți neputința, pe care să-l arate cu degetul ca să-și ascundă incapacitatea. Pe mine nu mă deranjează că m-au ales pe mine!”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

Moldova.ORG reaminteşte că în vara anului 2012 liderul PLDM Vlad Filat l-a numit “păpuşar” pe Vladimir Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă. Atunci, Filat a acuzat că Plahotniuc ar sta în spatele mai multor afaceri dubioase, inclusiv la “Franzeluţa”, “Metal Feros” sau la “Moldtelecom”. “Am spus-o în contextul unor evenimente tensionate. Nu trebuia să-l numesc aşa”, a spus ulterior Vlad Filat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.