Connect with us

Publicat

pe

Gerul care s-a abătut asupra câtorva state americane de ceva vreme afectează şi animalele. Imagini cu aligatori blocaţi în gheaţă în statul Carolina de Nord au impresionat oamenii.

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit, dar gerurile ce nu se dau duse din câteva state americane a blocat aceste reptile în mijlocul apei.

Personalul parcului naţional Shallotte River Swamp Park, Carolina de Nord spun că acestea nu sunt în pericol şi că atunci când temperaturile vor creşte aligatorii vor ieşi din hibernare.

În Florida, din cauza frigului neobişnuit, iguanele au început să pice din copaci. Reptilele cu sânge rece suferă un şoc atunci când temperaturile scad foarte mult.

În aceeaşi situaţie s-au aflat şi broaştele ţestoase din Florida şi Texas. Frigul le-a paralizat sau le-a dezorientat.

De câteva săptămâni, americanii se confruntă cu ger de crapă pietrele. Pentru câteva zile consecutiv, temperaturile au coborât sub 20 de grade Celsius, cu minus, în nord estul Statelor Unite. Pe Muntele Washington din Apalaşi termometrele au indicat minus 39 de grade Celsius.

Sursa: Adevarul.ro

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Un miliardar rus născut în Moldova a plătit aproape un milion de dolari pentru cetățenia Maltei

Publicat

pe

De către

Boris Mints, 59 de ani, singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari figurează în lista persoanelor ce au cumpărat cetăţenia Maltei, scrie Mold-street.com.

La finele anului 2017, guvernul maltez a publicat în gazeta oficială o listă ce cuprinde numele tuturor persoanelor care au fost naturalizate sau înregistrate ca cetățeni între ianuarie și decembrie 2016.

Lista conține aproximativ 2.000 de nume.. Cea mai mare parte din numele din listă sunt de provenienţă arabă, asiatică și est-europeană.

Apar şi nume româneşti, dar sunt foarte puţine. De exemplu Irina Spinu. În schimb sunt multe persoane bogate din Rusia.

Publicaţia rusă RBK a indentificat în listă aproape 730 de persoane ce ar fi din Rusia.

În listă figurează şi un originar din Republica Moldova – Boris Mints, născut la Râbnița, activitatea și afacerile căruia sunt în Rusia. Potrivit Forbes el este proprietarul holdingului de investiții O1 Group (cu sediul în Cipru), care deține fonduri de pensii și active imobiliare în Rusia și alte state.

Mints are o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari.

Programul „Cetățenie în schimbul investițiilor”, a fost lansat de Malta la sfârșitul anului 2013, dar ulterior a suferit o serie de modificări ca să corespundă cerinţelor impuse de UE. În prezent suma minimă de investiții necesară obținerii cetățeniei în Malta este de 880.000 de euro, excluzând comisioanele și onorariile.

Malta speră să atragă astfel investiţii de peste un miliard de euro.

Citește mai departe

Externe

Culmea poftei de alcool: Un bărbat a furat o blindată și a intrat într-un magazin alimentar// VIDEO

Un bărbat a furat un transportator blindat de armata cu care a spart vitrina unui magazin. Acesta avea nevoie neapărat să facă rost de o sticlă de alcool.

Publicat

pe

De către

În orașul Apatitî din regiunea Murmansk a avut loc în această dimineață un furt mai puțin obișnuit. În căutare urgentă de băutură, un bărbat din Rusia a furat un transportor blindat de armată MT-LB și a intrat cu el prin vitrina unui magazin alimentar .

Alexandr Vasiliev, care este șomer, a furat transportatorul din parcarea unei școli auto specializate DOSAAF, o organizație de stat, și a ajuns în oraș prin pădure. Potrivit informațiilor preliminare, făptașul era beat. În drum spre magazin, șoferul a “călcat în picioare” și o masina Daewoo Nexia, parcată în apropiere.

Presa rusă scrie că, înainte de a spulbera geamurile magazinului „Semia” de pe strada Severnaia 25, bărbatul de 30 de ani a organizat o adevărată vânătoare după sticla râvnită de alcool. Acesta  a coborât de câteva ori din transportorul blindat pentru a vedea mai bine pe unde să intre în magazin.

După impact, bărbatul a ieșit din vehiculul blindat și s-a îndreptat direct spre rafturile cu băuturi spirtoase, de unde a luat o sticlă de vin. Acesta o ținea în mână în momentul când oamenii legii l-au reținut.

Citește mai departe

Externe

Judecătoria orașului Moscova a menținut mandatul de arest emis pe numele lui Vlad Plahotniuc

Publicat

pe

De către

Judecătoria orașului Moscova a menținut astăzi mandatul de arest emis pe numele lui Vlad Plahotniuc, scrie ria.ru. La sfârșitul lunii noiembrie, o instanță din Moscova l-a anunţat în căutare internaţională pe președintele PD, Vlad Plahotniuc, pe motiv că ar fi vizat într-un dosar penal pentru tentativa de omor, comis de un grup de persoane motivat de ură politică, ideologică, rasială, etnică sau religioasă.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a declarat pentru TV8 că este o acțiune de șantaj și intimidare politică la adresa liderului PDM.

“Această decizie vine în ziua în care la Chișinău este promulgată legea împotriva propagandei. În viziunea noastră este foarte clar că avem de a face cu o acțiune evidentă de hărțuire politică în scopuri clare”, a declarat pentru TV8 purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

De notat că, la finele lunii decembrie, Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a analizat solicitarea Federației Ruse de a-l anunța în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc și a constatat că aceasta este una motivată politic.

Mai mult, secretariatul General al OIPC INTERPOL a cerut tuturor statelor-membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în Bazele de date naționale pe acest nume.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Externe1 minut în urmă

Aligatori, blocaţi în gheaţă în statul Carolina de Nord// VIDEO

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit.

Economie48 de minute în urmă

Indicele integrității publice. Republica Moldova, pe locul 56 din 109 state

Un clasament internațional al integrității publice a inclus, pentru prima dată, și Republica Moldova, care s-a plasat în anul 2017...

Social1 oră în urmă

Harta Drogurilor în Republica Moldova

Poliția Națională a creat pentru prima dată Harta Drogurilor a Republicii Moldova pentru anii 2016-2017, care oferă informație detaliată despre...

Justiție1 oră în urmă

Tragedia de la Telenești: Tatăl adolescentului care a împuşcat un băiat de 7 ani, trimis în judecată. Ce au stabilit procurorii

Locuitorul raionului Teleneşti, al cărui fiu ar fi tras dintr-o armă de vânătoare într-un minor, va compărea pe banca acuzaţilor...

Social2 ore în urmă

O jumătate de milion de traversări persoane, înregistrate în primele 10 zile din 2018

În primele 10 zile din 2018, cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontiera cu România,...

Externe3 ore în urmă

Un miliardar rus născut în Moldova a plătit aproape un milion de dolari pentru cetățenia Maltei

Boris Mints, 59 de ani, singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes 2017 al miliardarilor,...

Social4 ore în urmă

Gripa porcină a făcut prima victimă. O femeie din Chișinău a murit din cauza virusului A(H1N1)

Gripa porcină a făcut prima victimă. O femeie din Chișinău internată în stare gravă la Spitalul Clinic Municipal„Sfântul Arhanghel Mihail”...

Advertisement

Opinii