Connect with us

Diverse

Alertă la Moldovagaz. Tonu: Serviciile sunt gata să intervină oricând

Sistemul de alimentare cu gaze lucrează într-o situație de siguranță, dar factorul meterologic nu a putut să nu-l afecteze, a declarat într-o intervenție în direct la Publika TV reprezentantul companiei, Valentin Tonu.

„Avem și noi deteriorări care au provocat deconectări ale unor consumatori. Din 690 de mii de consumatori alimentați de companiile care aparțin Moldovagaz, doar 685 au fost deconectați de la rețea, conform situației de la ora 13.00”, a precizat Tonu.

El a precizat că au fost afectate șase din cele 12 zone de distribuție ale Moldova-Gaz – din Sudul și Centrul țării.

În Chișinău, la moment, sunt deconectate de la rețeaua de distrubuție a gazelor 140 de case individuale, 210 apartamente din 3 blocuri locative și 20 de agenți economici. În zona de activitate a întreprinderii de distribuție ”Cimișlia-Gaz” sunt deconectați 135 de consumatori, cea deservită de ”Cahul-Gaz” – 49 de consumatori casnici și un agent economic, iar în zona de activitate a ”Găgăuz-Gaz” –  31 de consumatori casnici, potrivit unui comunicat al Moldovagaz.

În urma deconectărilor de curent electric au trecut la surse autonome de alimentare  cu energie electrică 43 de stații de predare din cele 80 ale SRL ”Moldovatransgaz”.

„Pe toate sectoarele afectate se duc lucrări de înlăturare a defecțiunilor, astfel încât consumatorii să fie reconectați la rețeaua de distrubuție a gazelor pe parcursul zilei de azi. Pentru înlăturarea consecințelor calamității, au fost mobilizate toate structurile de exploatare și de intervenție ale întreprinderilor subordonate SA ”Moldovagaz”, precizează întreprinderea.

Câteva imagini video publicate pe rețelele de socializare demonstrează cum angajații Chișinău-Gaz au intervenit în mai multe locații din municipiul Chișinău, chiar din porimele ore ale dimineții, unde rețelele au fost rupte de pomii și crengile doborâte la pământ. Echipele de intervenție au sudat țevile și au reconectat consumatorii în ciuda vremii nefavorabile.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

MAI dorește implicarea voluntarilor în reglementarea traficului rutier

„Ați observat că în fiecare dimineață, în fiecare seară, atunci când sunt ambuteiaje, noi avem oameni în stradă care încearcă să fluidizeze traficul rutier. Noi avem deja angajați ai poliției dimineața și la amiază la trecerile de pietoni, la toate liceele din municipiul Chișinău”, a declarat Alexandru Jizdan în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ministrul a relatat că MAI lucrează la elaborarea unui concept care ar prevedea implicarea voluntarilor în procesul de reglementare a traficului rutier, concept realizat împreună cu ONG-urile locale.

Este de precizat faptul că în ultimele zile la cele mai aglomerate intersecții din Chișinău au fost observați mai mulți agenți de patrulare care se ocupau de fluidizarea traficului în orele de vârf, când se formează ambuteiaje.

Citește mai departe

Diverse

Usatîi despre Plahotniuc: încearcă să-şi reducă antirating-ul prin declarații care ar trebui să le placă oamenilor

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a declarat astăzi că liderul democraţilor Vlad Plahotniuc încearcă să-şi reducă antirating-ul prin declaraţii populiste, care ar trebui să le placă oamenilor. Aceasta după ce oponentul său politic a anunţat despre stoparea procesului de închidere a şcolilor și concesii pentru șoferii.

Plahotniuc încearcă să-şi reducă antirating-ul din contul declarațiilor care ar trebui să le placă cetățenilor. În cadrul unui briefing organizat marți, el a spus că va opri optimizarea școlilor, proces, care, de fapt, a fost inițiat ca urmare a votării în parlament cu participarea Partidului Democrat “, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, liderul PN a criticat faptul că Vlad Plahotniuc a dat indicaţii Poliţiei să realizeze o prevedere care deja există în actele în vigoare.

“Plahotniuc a interzis, de asemenea, Poliției să oprească autovehiculele dacă șoferii nu au încălcat regulile circulației rutiere. Interesant este faptul, că Poliția şi acum nu are dreptul să-i oprească pe toți. Procedura este descrisă în legislaţie, dar polițiștii mereu inventează tot felul de operațiuni speciale pentru a nu respecta această prevedere”, a mai spus Usatîi.

Potrivit lui, “în Moldova, Poliția nu se supune legii, Poliţia se supune doar lui Plahotniuc, iar acest lucru este bine cunoscut”.

“Iată un model de democrație din partea partidului care dorește să introducă vectorului european în Constituție. Plahotniuc a dat ordin să nu fie executată presiune asupra şoferilor – și şoferii nu sunt supuşi presiunii. El va ordona fabricarea un caz penal – și poliția va fabrica. Indiferent contra cui. Să fie persoana, că se va găsi şi un articol pe potrivă”, a mai spus ironic Renato Usatîi.

În încheiere, liderul PN a menţionat ” Führerul pitic din Moldova, este atotputernic, iar pigmeii cu epoleţi îi salută cu mîna tremurîndă la cozoroc”.

Citește mai departe

Diverse

Igor Dodon amenință membrii CC? “Pentru fiecare decizie, fiecare dintre dvs veți răspunde”

Președintele Igor Dodon amenință membrii Curții Constituționale, după ce magistrații au constatat că șeful statului încalcă Legea supremă, prin refuzul de numire a candidatului propus de Guvern pentru funcția de ministru al Apărării.

„Curtea Constituțională poate interpreta Constituția, dar nu poate institui noi norme constituționale. Ceea ce a fost azi este instituirea de noi norme constituționale. Altfel decât uzurparea puterii în stat, aceste acțiuni nu pot fi numite. O să răspundeți pentru asta. Vine timpul. Fiecare acțiune și decizie a dvs. va fi examinată imediat după următoarele alegeri parlamentare. Va fi altă componență a Curții Constituționale. Și pentru fiecare decizie, fiecare din dvs. veți răspunde”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că magistrații Curții Constituționale au constata astăzi că refuzul repetat de numire a candidatului propus de Guvern constituie imposibilitate temporară a președintelui de a-și exercita atribuțiile și justifică instituirea interimatului funcției care se asigură, în ordine, de președintelui Parlamentului sau de prim-ministru pentru exercitarea acestor obligații constituționale ale președintelui.

Guvernul a solicitat Curții Constituționale să dea o interpretare clară a acțiunilor șefului statului, după ce Igor Dodon a refuzat numirea repetată a lui Eugen Sturza în funcția de șef la apărare.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social3 ore în urmă

Şomerii care beneficiază de ajutor social vor presta, la solicitarea primarului, activităţi comunitare

Şomerii înregistraţi la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta, la...

Politică4 ore în urmă

Maia Sandu îl invintă pe Vlad Plahotniuc la o dezbatere publică: Poate veni cu prompterul

Liderul PAS, Maia Sandu, îl invită la o dezbatere publică pe președintele PDM Vlad Plahotniuc pe probleme și soluții concrete ce...

Important6 ore în urmă

49 de persoane din nouă raioane vor primi indemnizaţii unice pentru asigurarea cu spaţiu locativ

Guvernl va aloca 2,04 milioane lei, sub formă de indemnizații unice, pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste,...

Important6 ore în urmă

Mandatul EUBAM va fi prelungit cu încă trei ani

Mandatul Misiunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și în Ucraina (EUBAM) va fi prelungit cu încă trei...

Important7 ore în urmă

Şeful ANRCETI şi-a dat demisia! Premierul solicită formarea unei comisii de anchetă

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Grigore Varaniţă, şi-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de premierul...

Important7 ore în urmă

Igor Dodon anunţă acțiuni “la scară națională” de susținere a formei prezidențiale de guvernare

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi „demararea acțiunilor la scară națională în susținerea formei prezidențiale de guvernare”. Şeful statului a...

Social7 ore în urmă

Maşina unui moldovean, spulberată pe un traseu din Ungaria. Şoferul a decedat

Un accident tragic, în urma căruia a decedat un cetăţean al Republicii Moldova, s-a produs astăzi în Ungaria pe autostrada...

Advertisement

Opinii