Connect with us

Diverse

Alertă la Moldovagaz. Tonu: Serviciile sunt gata să intervină oricând

Publicat

pe

Sistemul de alimentare cu gaze lucrează într-o situație de siguranță, dar factorul meterologic nu a putut să nu-l afecteze, a declarat într-o intervenție în direct la Publika TV reprezentantul companiei, Valentin Tonu.

„Avem și noi deteriorări care au provocat deconectări ale unor consumatori. Din 690 de mii de consumatori alimentați de companiile care aparțin Moldovagaz, doar 685 au fost deconectați de la rețea, conform situației de la ora 13.00”, a precizat Tonu.

El a precizat că au fost afectate șase din cele 12 zone de distribuție ale Moldova-Gaz – din Sudul și Centrul țării.

În Chișinău, la moment, sunt deconectate de la rețeaua de distrubuție a gazelor 140 de case individuale, 210 apartamente din 3 blocuri locative și 20 de agenți economici. În zona de activitate a întreprinderii de distribuție ”Cimișlia-Gaz” sunt deconectați 135 de consumatori, cea deservită de ”Cahul-Gaz” – 49 de consumatori casnici și un agent economic, iar în zona de activitate a ”Găgăuz-Gaz” –  31 de consumatori casnici, potrivit unui comunicat al Moldovagaz.

În urma deconectărilor de curent electric au trecut la surse autonome de alimentare  cu energie electrică 43 de stații de predare din cele 80 ale SRL ”Moldovatransgaz”.

„Pe toate sectoarele afectate se duc lucrări de înlăturare a defecțiunilor, astfel încât consumatorii să fie reconectați la rețeaua de distrubuție a gazelor pe parcursul zilei de azi. Pentru înlăturarea consecințelor calamității, au fost mobilizate toate structurile de exploatare și de intervenție ale întreprinderilor subordonate SA ”Moldovagaz”, precizează întreprinderea.

Câteva imagini video publicate pe rețelele de socializare demonstrează cum angajații Chișinău-Gaz au intervenit în mai multe locații din municipiul Chișinău, chiar din porimele ore ale dimineții, unde rețelele au fost rupte de pomii și crengile doborâte la pământ. Echipele de intervenție au sudat țevile și au reconectat consumatorii în ciuda vremii nefavorabile.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Silvia Radu, împreună cu familia, a plantat flori în parcurile din Capitală

Publicat

pe

De către

Campania “Fă ceva bun pentru Chișinău”, lansată de candidatul independent la funcția de primar al Capitalei, Silvia Radu, ia amploare. Contribuția concretă a unui om de afaceri a pemis plantarea unui covor de flori în grădina publică Ștefan cel Mare.

”Un alt om de bine a recepționat mesajul meu, ca în această campanie să încercăm să facem lucruri concrete pentru oraș, decât să montăm panouri publicitare la tot pasul. Rezultatul, astăzi, alături de voluntari minunați, plantăm un “covoraș” de flori în Grădina Publică Ștefan cel Mare. Toți ne dorim un oraș verde și curat. Iată că acționăm. Încet, încet putem face, împreună, orașul pe care ni-l dorim”, a postat Silvia Radu, pe Facebook.

Anterior, în cadrul aceleiași campanii, a fost amenajat un loc de joacă la Liceul ”Toader Bubuiog” din satul Bubuieci. Atunci, un alt om de afaceri a răspuns apelului Silviei Radu de a investi banii nu în campania sa electorală, ci într-un proiect util pentru locuitorii Capitalei și ai suburbiilor.

”Sunt multe lucruri mici, care nu costă bani mulți, dar au o valoare enormă pentru locuitorii capitalei. Oamenii trebuie să rămână cu ceva bun după această campanie electorală. Candidaților care au ales să cheltuiască zeci sau sute de mii de euro pentru panouri și publicitate le spun că este încă timp să facă ceva bun și pentru oraș, nu doar pentru imaginea lor și a partidului, dacă într-adevăr vor să ajute oamenii”, a declarat candidatul independent la funcția de primar de Chișinău.

Citește mai departe

Diverse

Cum a comentat Băsescu îndemnul lui Năstase de retragere a altor candidați din cursă

Publicat

pe

De către

Apelurile liderului PPDA la funcţia de primar al Capitalei, Andrei Năstase, privind retragerea din cursă a altor candidaţi este unul pueril. Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a făcut această declaraţie astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Apelul la retragerea candidaţilor este o copilărie. Alegerile sunt un test şi nici un partid politic nu are voie să se ferească de acest test”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul lider de la Cotroceni a mai spus că Andrei Năstase ar fi trebuit să-şi evalueze corect şansele de a câştiga fotoliul de primar, în condiţiile în care există pretendenţi mai puternici.

“Atunci când nu ai şanse, trebuie să ţi le apreciezi corect”, a declarat Traian Băsescu. „Andrei Năstase pierde pe linie în fața fiecărui candidat. Munteanu, pierde, și domnia sa, pe linie”, a adăugat fostul şef al statului român.
Acesta a mai spus că ar fi preferat ca liderul PAS, Maia Sandu, să candideze la funcţia de primar de Chişinău. „Dacă ar fi fost Maia Sandu, nu am fi avut candidat. Am fi mers într-o alianţă”, a mai spus fostul preşedinte al României.

Citește mai departe

Diverse

Crearea locurilor de muncă la sate și în orașele mici va fi susținută de stat. Guvernul a aprobat noi măsuri

Publicat

pe

De către

Crearea locurilor de muncă la sate și în orașele mici va fi încurajată, iar șansele de angajare în câmpul muncii, atât a cetățenilor Republicii Moldova, cât și a lucrătorilor străini vor spori.

În acest sens, Executivul a aprobat astăzi Planul naţional de acţiuni pe anul 2018 pentru implementarea Strategiei naţionale privind ocuparea forţei de muncă.

Acțiunile prevăzute sunt focusate pe realizarea a patru obiective: dezvoltarea competențelor persoanelor pentru sporirea posibilităților de angajare, asigurarea bunei guvernări a pieţei muncii, valorificarea potenţialului migraţiei pentru dezvoltare durabilă și crearea oportunităţilor de angajare.

Pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii va fi ușurat accesul la credite.

De asemenea, va fi amenajat un Parc industrial la Comrat, unde vor fi create peste 2500 de locuri de muncă. Vor fi acordate și programe de suport pentru tinerii întreprinzători, finanțări pentru afacerile gestionate de femei și granturi pentru producătorii agricoli.

Totodată, vor fi diversificate oportunităţile de angajare a cetăţenilor Republicii Moldova reîntorşi de peste hotare, dar și a lucrătorilor străini aflați în căutarea unui loc de muncă în țara noastră.

Suport la angajare vor primi și persoanele din grupurile vulnerabile, persoanele cu dizabilități și cei eliberați din detenție.

Statul va aloca 900 milioane de lei pentru crearea locurilor de muncă la sate și 34 milioane de lei – pentru indemnizații tinerilor specialiști în medicină care merg să lucreze în sate.

De asemenea, vor fi întreprinse acțiuni pentru formarea continuă a specialiștilor, perfecționarea aptitudinilor practice ale absolvenților prin stagiere, acordarea ajutoarelor de șomaj și combaterea salariilor în plic.

Pentru realizarea măsurilor incluse în plan sunt necesare 1,2 miliarde de lei. Cheltuielile care vor fi acoperite din bugetul de stat și din surse externe.

Pe parcursul anului 2017, din cei peste 42 mii de șomeri înregistraţi la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, 16.500 au fost plasaţi în câmpul muncii.

Citește mai departe