Connect with us

Cultură

Află cine sunt cei mai buni fotografi de modă din Moldova // ZIP Fashion Photography Contest

Publicat

pe

Cei mai buni fotografi fashion din Moldova, profesioniști și începători, au fost apreciați de un juriu internațional în cadrul primului concurs specializat în domeniu – „ZIP Fashion Photography Contest”.  Evenimentul desfășurat pe parcursul a patru zile s-a încheiat în data de 3 iulie 2017 cu vernisajul expoziției de fotografie fashion și premierea câștigătorilor. Concursul a fost organizat de Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse” în colaborare cu School of Modern Photography „STUDIO1” (Ucraina), revista VIP Magazin și Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).

Enlarge

Ion-Ples-Alexandru-Locul-2-Categoria-Profesionisti
Locul 2 la Categoria Profesioniști

Ion Pleș Alexandru

„Fotografiile fashion au puterea de convingere in procesul de vanzare a produselor vestimentare. Tocmai de aceea, pe platforma ZIPhouse ne propunem nu doar să dezvoltăm sectorul de fashion, dar și să îl conectăm cu alte domenii conexe, cum este fashion photography, beauty, vitrinistică, pentru a îmbunătăți colaborarea între ele. Totodată, prin acest proiect, am încurajat tinerii fotografi să se specializeze în fashion photography, care devine un domeniu tot mai solicitat, odată cu dezvoltarea brandurilor DININIMĂ”, a declarat Doina Nistor, Directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Evenimentul a întrunit participanți care au concurat în două categorii: șase fotografi experimentați în realizarea fotografiei de modă și nouă fotografi tineri, care își doresc să abordeze fotografia fashion și să se exprime artistic în domeniu.

Enlarge

Diana-Bodnarenco-Simpatia-Publicului
Categoria „Simpatia Publicului”

Diana Bodnarenco

Potrivit Oxanei Berzan, Manager de Proiect, Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, participanții au lucrat timp de patru zile pentru a realiza lucrări care pun în valoare articole de îmbrăcăminte pentru femei, copii, și bărbați, precum și încălțămintea pentru femei. Piesele utilizate au fost puse la dispoziția fotografilor de către brandurile autohtone: „Georgette”, „Sophie”, „OLDCOM”, „Irina Calancea”, „Vivi Art Boutique”, „Ludmila Storojuc” și „Tricon My Revival”.

Enlarge

Parvan-Daniela-Locul-3-Categoria-Incepatori
Locul 3 Categoria Începători

Parvan Daniela

Cele mai bune 30 de fotografii realizate au fost expuse în ultima zi a concursului la Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, pentru a fi apreciate de juriuși publicul participant la vernisaj.

Juriul „ZIP Fashion Photography Contest”a fost format din profesioniști locali şi internaţionali – stiliști, editori, fotografi fashion:

  1. Chris Devour – fotograf(România);
  2. Luis Enrique Galdamez Echeverria – fondator Fashionpotluck (Olanda);
  3. Yulia Zhuravleva– Fashion Stilist şi Editor de Modă (Rusia);
  4. Natasha Volk – Qualified European Photographer, acreditată de Federaţia Fotografilor Europeni, profesor în cadrul School of Modern Photography „STUDIO1” (Ucraina);
  5. Rodica Ciorănică – fondatoarea revistei „VIP Magazin” (Republica Moldova).

Echipa de jurizare a evaluat fotografiile în baza următoarelor criterii: originalitate, creativitate, compoziție, calitatea de ansamblu.

În rezultat, marele premiu în categoria „Profesioniști” a fost oferit Victoriei Wonka. Câștigătorul va beneficia de trei masterclass-uri individuale în Fashion Photography („STUDIO1”, Ucraina) și două masterclass-uri individuale în Editarea pozelor („STUDIO1”, Ucraina). Pe locurile 2 și 3 s-au plasat, respectiv, Ion Alexandru Pleș și Putregai Vadim.

Cel mai bun la categoria „Începători” a fost declarată Glovațkaia Nadejda. Fotograful va frecventa un masterclass individual în Fashion Photography („STUDIO1”, Ucraina) și două masterclasuri individuale în Editarea pozelor („STUDIO1”, Ucraina). Locurile 2 și 3 au revenit, după cum urmează: Spînu Iurie și Parvan Daniela.

Enlarge

Glovatcaia-Nadeja-Grand-Prix-Categoria-Incepatori
Grand Prix Categoria Începători

Glovațcaia Nadeja

De asemenea, publicul participant la expoziție a primit câte trei tichete pentru votarea fotografiilor favorite. Imaginea realizată de Diana Bodnarenco a acumulat cele mai multe voturi, fiind declarată câștigătoare la categoria „Simpatia Publicului”.

În afară de fondul de premii pentru câștigători, în valoare de 2000 USD, care le oferă posibilitatea de a crește profesional, participanții vor beneficia de promovare și recunoaștere locală. Astfel, fotografiile realizate de primii 3 clasați în ambele categorii de concurs și „Simpatia Publicului” urmează a fi publicate în revista „VIP Magazin”. În plus, toate cele 30 de fotografii selectate vor fi expuse în rețeaua de magazine „DININIMĂ”.

Enlarge

Tutuescu-Wonka-Victoria-Grand-Prix-Categoria-Profesionisti
Grand Prix Categoria Profesioniști

Tutuescu (Wonka) Victoria

Enlarge

Putregai-Vadim-Locul-3-Categoria-Profesionisti
Locul 3 Categoria Profesioniști

Putregai Vadim

S-a lansat în presă în toamna lui 2012, la ziarul Timpul, unde a fost reporteră și redactoare adjunctă. S-a alăturat echipei Moldova.org începând cu iunie 2016.

Citește mai departe
Advertisement

Cultură

Ce va face Ana Munteanu cu banii câștigați la Vocea României 2017

Publicat

pe

De către

Ana Munteanu este fericita câștigătoare a marelui premiu în valoare de 100.000 de euro, după participarea sa în cadrul show-ului „Vocea României”. La doar 16 ani, ea a reușit să îi convingă pe români că merită să câștige trofeul, prin aparițiile ei de-a dreptul impecabile pe scenă.

În cadrul unui interviu, tânăra din Chișinău a spus că vrea să-și construiască o viață în București.

Astfel, Ana Munteanu a dezvăluit că viața i s-a schimbat radical după participarea la acest concurs.

„Deja viaţa mea s-a schimbat. Este extraordinar faptul că i-am cunoscut pe Smiley, echipa „HaHaHa“, toată echipa „Vocea României“. Mi-am făcut foarte mulţi prieteni peste tot. Am primit invitaţii să cant, pe reţelele de socializare s-a schimbat totul, acum sunt Ana Munteanu de la Vocea României.

Am lansat prima piesă şi sper că vor urma şi altele. Acesta este începutul, de acum va trebui să muncesc cu adevărat şi cât mai eficient”, a  spus Ana Munteanu în cadrul unui interviu pentru Adevarul.ro.

De asemenea, întrebată ce va face cu banii câștigați, tânăra a spus că vrea să-și construiască o viață în București.

„Îmi doresc să-i investesc în dezvoltarea mea personală şi profesională. Îmi voi continua studiile la liceul „Dinu Lipatti“, iar acesta va fi doar începutul. Îmi voi cumpăra un apartament în Bucureşti.

Vreau să devin o profesionistă în acest domeniu. De anul viitor mă voi muta în Bucureşţi, pentru că aici am fost primită ca acasă, oamenii m-au apreciat şi simt că aici trebuie să mă dezvolt şi să îmi încep carieră muzicală”, a adăugat Ana Munteanu.

Citește mai departe

Cultură

Ana Munteanu, o tânără de 16 ani din R.Moldova, a câştigat „Vocea României 2017″// VIDEO

Publicat

pe

De către

Ana Munteanu, o adolescentă în vârstă de 16 ani, originară din Republica Moldova, din echipa lui Smiley, a câştigat sezonul şapte al emisiunii „Vocea României” şi marele premiu în valoare de 100.000 de euro. Este pentru prima dată în istoria competiției, când învinge un concurent originar din Republica Moldova.

Ana Munteanu, în vârstă de 16 ani, este originară din Chişinău. A făcut canto timp de 5 ani la Şcoala Populară de Arte din Chişinău, iar în prezent este elevă la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chişinău. Acolo studiază la xilofon, tobe şi pian.

Astfel, moldoveanca a creat, pe parcursul emisiunii mai multe momente frumoase.

Ana Munteanu a avut o interpretare demnă şi completă alături de Marcel Pavel. Au cântat piesa “Prayer” şi au cucerit audienţa cu vocile lor puternice.

Ulterior, Smiley a trăit intens fiecare moment petrecut pe scena de Ana Munteanu. Concurenta le-a oferit tuturor o interpretare remarcabilă a piesei “La Boheme”.

“Esti un copil, dar ce copil!”, a fost remarca lui Pavel Bartos dupa încheierea reprezentaţiei concurentei din Echipa Smiley. Artistul le-a mulţumit părinţilor Anei pentru educaţia pe care i-au oferit-o.

În final, Ana Munteanu si Smiley au interpretat împreuna hitul “De Unde Vii La Ora Asta”, iar publicul i-a aplaudat la scena deschisă. Artistul a cantat pentru prima dată această piesă în duet.

Citește mai departe

Cultură

Alexandru Arşinel, supus unei intervenţii în urma unui infarct

Publicat

pe

De către

Alexandru Arşinel a fost supus, luni, unei intervenţii, după ce a suferit infarct, iar, potrivit declaraţiilor medicilor Spitalului Universitar din Bucureşti, actorul va putea fi externat în câteva zile, anunţă News.ro.

Directorul Teatrului „Constantin Tănase” a ajuns la camera de gardă a spitalului „conştient, cu o durere difuză la nivel toracic”, a spus, luni, Adriana Nica, manager interimar al SUUB, într-o conferinţă de presă.

Pe fondul stresului, al unui diabet zaharat şi al tensiunii arteriale, pe artere s-au depus cristale de colesterol, a mai explicat medicul. Astfel, lui Alexandru Arşinel i-a fost implantat un stent pe una dintre arterelere mari.

Intraprocedural, nu a apărut nicio complicaţie, iar procedura, care de regulă nu durează mai mult de 30 – 45 de minute, în cazul actorului a durat aproximativ 40 de minute.

“A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă – adica infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a intrat în sală echilibrat”, a explicat Nica.

Actorul, în vârstă de 78 de ani, a fost supus, în urmă cu patru ani, unui transplant de rinichi şi a suferit mai multe intervenţii la coloană, precizează News.ro.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Social13 minute în urmă

Localnicii din Petrești au auzit împușcături și au alertat polițiștii de frontieră. Peste cine au dat oamenii legii

Localnicii din satul Petrești au auzit împușcături de armă în apropierea satului și au alertat oamenii legii. Imediat angajații Sectorului...

Social38 de minute în urmă

Fostul director al Combinatului de Vinuri „Cricova” şi conducătorul unui agent economic, reţinuţi

Procuratura Anticorupţie a anunţat despre reţinerea , în dimineaţa acestei zile, a două persoane şi anume: a fostului director general...

Social2 ore în urmă

Un șofer beat a tamponat patru pietoni și a vrut să fugă. Când a fost stopat de trecători, a scos pistolul// VIDEO

Șoferul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Diaspora3 ore în urmă

Concerte pentru moldovenii de la Roma, Frankfurt pe Main și Paris în cadrul Programului „Crăciun cu dor de casă”

Comunitatea moldovenilor din or. Roma, Italia, or. Frankfurt pe Main, Germania, or. Paris, Franța au avut parte în zilele de...

Social3 ore în urmă

Un băiat din Cahul a sunat la întâmplare o femeie din Chișinău și i-a spus că blocul de locuit e minat. Ce a făcut femeia

O locuitoare a capitalei a apelat la Poliție, după ce un necunoscut a sunat-o şi i-a spus că blocul în...

Justiție4 ore în urmă

Un tânăr din Criuleni și-a omorât propria mamă. A strangulat-o și a aruncat-o în Nistru

Un tânăr de 28 de ani din raionul Criuleni a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru că...

Cultură17 ore în urmă

Ce va face Ana Munteanu cu banii câștigați la Vocea României 2017

Ana Munteanu este fericita câștigătoare a marelui premiu în valoare de 100.000 de euro, după participarea sa în cadrul show-ului...

Advertisement

Opinii