ADR nu a ajuns la un consens asupra candidaturii lui Nicolae Andronic

Alianta pentru Democratie si Reforme nu a ajuns, miercuri, laun consens asupra candidaturii la functia de prim-ministru. Indiscutie a fost pusa o singura candidatura, cea a lui NicolaeAndronic, propusa din nou de presedintele PRCM, Mircea Snegur,informeaza AP FLUX.

Dupa consultari, declaratii de presa a facut doarvicepresedintele Parlamentului, Iurie Rosca, liderul FPCD. El amentionat, intre altele, ca seful statului a acordat ADR un termen de24 de ore pentru a nominaliza un singur candidat la functia deprim-ministru, "pe care s-a angajat sa-l desemneze". Rosca a afirmatca dezbaterile au fost "istovitoare si controversate", pentru ca"PRCM, care se declara in continuare ca fiind CDM, se ambitioneazasa-l promoveze pe Nicolae Andronic in functia de prim-ministru, chiardaca celelalte componente nu agreeaza aceasta candidatura". Rosca aprecizat, insa, ca acest punct de vedere este exprimat direct doar degrupul sau "minoritar si disident – FPCD".

"Noi suntem nevoiti sa spunem ca nu vom sprijini aceastacandidatura. Avem suficiente argumente in acest sens si sper ca peparcursul zilei de miine se va ajunge la un numitor comun", a declaratRosca.

Raspunzind la una din intrebari, Iurie Rosca a mentionat ca"alte candidaturi nu au fost discutate pentru ca se recurge ladocumentele de constituire a ADR". Potrivit acestora, CDM esteformatiunea care propune un candidat la functia de prim-ministru.Insa, – a declarat Rosca, – in situatia in care, "parca, politic CDMnu mai exista", iar "de jure, potrivit regulamentului Parlamentului,exista", este "imoral" ca PRCM sa ignore documentele de constituire aCDM, prin promovarea unui "favorit" al unui singur partid.

"In general, – a declarat Iurie Rosca, – eu sunt destul deingrijorat de faptul ca acest partid politic manifesta oinflexibilitate foarte periculoasa si o dorinta de a-si impune punctulde vedere cu orice pret in ADR, chiar si cu pretul destramariiactualei majoritati si al unor alegeri anticipate, care nu cred ca potavantaja pe cineva. Toti vorbesc de pericolul comunist si nimeni nuvrea sa dialogheze".

Iurie Rosca a tinut sa reconfirme punctul de vedere pe carel-a expus anterior, ca "cel mai grav flagel care macina din interiorputerea din Republica Moldova este coruptia si patrunderea elementelormafiote in foarte multe structuri si posturi cheie".

"Nu asteptati sa obtineti imediat nume concrete si nuasteptati sa fiti martorii unor decizii judecatoresti in acest sens, -a spus Rosca, – din simplul motiv ca organele de drept sunt si elepenetrate destul de masiv de oamenii acestor elemente, care surpa totce inseamna banul public si tot ce inseamna speranta de a redresaeconomia nationala a Republicii Moldova.

Pozitia pe care o are FPCD nu este una inflexibila, ea seexplica prin dorinta de a minimaliza influenta mafiei in structurilede stat din Republica Moldova", a mai declarat vicepresedinteleParlamentului, Iurie Rosca. // FLUX

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.