Connect with us

Economie

Adio prețuri corecte la gaz? Noth Stream, primul clopoțel pentru Republica Moldova

Publicat

pe

Securitatea energetică, este una din principalele provocări ale Republicii Moldova, determinată de: dependența absolută de importuri, dependența de un singur furnizor, nesoluționarea situației cu așa numitele datorii din stânga Nistrului, cadru de reglementare extrem de slab și ezitarea în adoptarea legislației conforme Pachetului Energetic III și multe alte vulnerabilități, constată o analiză a IDIS Viitorul

Anume această vulnerabilitate trebuie să ne facă atenți la tot ce se întâmplă în domeniul energetic, chiar dacă uneori se creează impresia că anumite procese au loc ”departe de interesele noastre”. Într-o lume a globalizării nu există procese prea departe de noi, din acest motiv în spațiul public și cel politic subiectul North Stream merită cea mai mare atenție.

Proiectul North Stream, poate amâna din nou decizia Moldovei de a adopta Pachetului Energetic III.

Uniunea Europeană pe parcursul deceniilor și-a dezvoltat un mecanism de securitate energetică, pentru a reduce dependența de furnizorii de resurse energetice, inclusiv gaz. Aceste mecanisme de protecție, prin reglementări clare ale pieței sunt cuprinse în Pachetul Energetic III. Anume existența unor mecanisme de reglementare protejează până acum consumatorii din Europa.

Prin aderarea sa la Tratatul Comunității Energetice în 2010, Moldova sa angajat să adopte Pachetului Energetic III al UE, însă Chișinăul în detrimentul său a solicitat și Comisia Europeană a acceptat să amâne aplicarea tratatului din 2016 până în 2020. Acest face vulnerabilă Republica Moldova enorm față de monopolistul Gazprom, care contrar prevederilor normelor europene este furnizor, operator de magistrale și distribuitor al gazelor naturale.

Odată cu dezvoltarea proiectului North Stream implementarea Pachetului Energetic III în Moldova iarăși poate fi amânat pe o perioadă îndelungată, deoarece proiectul North Stream atentează la mecanismul de reglementare și Federația Rusă are drept scop identificarea diverselor găselnițe juridice și tertipuri, pentru a ocoli și slăbi efectele Pachetului Energetic III. Aici vorbim de ”divizarea” operatorului de magistrală și furnizorul de gaze ambii controlați de Rusia, utilizarea abilă a excepțiilor din Directivele UE.

Scopul acestui exercițiu este identificarea mecanismelor de slăbire a capacităților de reglementare ale UE. Dacă se va reuși cu Uniunea Europeană, atunci întrarea în vigoare a Pachetul Energetic III în Moldova începând cu 2020 devine iluzoriu.

Prin proiectul North Stream UE mută luptă din afara granițelor sale în interiorul său. Construcția de Securitate Energetică a UE se bază pe următoarele paradigme: separarea operatorilor de magistrale de furnizori, reglementarea și accesul liber la magistrale, crearea concurenții între furnizori.Drept rezultat în interiorul UE existau operatori de magistrale care erau strict reglementați de directivele UE și toți aveau acces la magistrale. Iar scopul UE era de a crea competitivitate pe piața furnizorilor de gaze.

Sarcina Rusiei este de a crea competitivitatea nu pe segmentul furnizării de gaze naturale, dar pe cel al operatorilor de magistrale. Astfel, concurența nu este între furnizorii de gaze, din afara UE, dar între operatorii de magistrale din interiorul UE. Această nouă realitate iarăși diminuează din puterea de reglementare a directivelor UE și întărește poziția monopolistului Gazprom. Scopul Gazpromului este de a obține drepturi pe care companiile din UE nu le au și anume să fie: furnizor, operator de magistrale și distribuitor de gaze naturale, ori anume acest lucru ei l-au obținut în Moldova.

Chișinăul are nevoie de sprijinul UE pentru a reuși să depășească presiunea Gazpromului în aprobarea Pachetului Energetci III, care nu permite astfel de situații, dar se pare că deja UE are nevoie de ajutor. Evident, această nouă conjunctură va determina Gazporm să acționeze active pentru menținerea actualului mecanism vicios de reglementare din Moldova pe o perioadă nedeterminată.

Iar proiectul North Stream este un semnal pentru autoritățile din Moldova că intrarea în vigoare a normelor europene în domeniul Gazelor naturale în anul 2020 sunt într-un pericol real.

”Succesul” North Stream va impulsiona proiectul South Stream, cea ce deja va lovi direct în securitatea energetică și va diminua tranzitul de gaze prin Republica Moldova. Dacă se va reuși fisura în Strategia de Securitate a UE prin proiectul North Stream, atunci se va accelera proiectul geamăn Soth Stream, care deja va afecta direct și extrem de puternic securitatea energetică a Moldovei. Pe lângă probleme de vulnerabilitate puternică în reglementare, Moldova se va trezi într-o izolare energetică, dictate de faptul că magistralele de livrare a gazelor naturale vor ocoli Moldova.

Evident costurile pentru gazele naturale vor crește, deoarece Moldova nu va mai fi țară de tranzit a gazelor naturale. În prezent Republica Moldova joacă un rol important în tranzitarea gazelor naturale spre Balcani, iar prețul de livrare către consumatori este diminuat parțial, datorită ponderii mari a tranzitului comparativ cu consumul local.

Riscul neaplicării Pachetului Energetic III și diminuarea tranzitului de gaze prin Republica Moldova în viitorul apropiat, sunt primele îngrijorări, care trebuie să alerteze societatea și clasa politică. Iar subiectul livrării gazelor de către Gazprom, ne afectează Chișinăul direct, chiar dacă unele evenimente au loc aparent foarte departe de noi. mai constată analiza IDIS Viitorul.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Economie

Important! Porcii din localitățile afectate de pesta porcină africană vor fi sacrificați, iar proprietarii animalelor – despăgubiți

Publicat

pe

De către

Situația complicată privind răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova a fost examinată astăzi în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de premier. Pavel Filip a cerut măsuri urgente pentru a preveni răspândirea bolii pe teritoriul țării noastre.

„Este nevoie de implicarea și de mobilizarea tuturor instituțiilor și autorităților. Fiecare instituție are competențe pentru a contribui la lupta cu această epidemie. Lovitura economică poate fi una foarte mare. Nemaivorbind de latura socială, pentru că în Republica Moldova, practic fiecare gospodărie de la sat, crește un porc acasă”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a cerut elaborarea și aprobarea unui Plan complex de acțiuni pentru a preveni extinderea pestei porcine.

Potrivit acestuia, urmează a fi sacrificați circa 700 de porci din localitățile afectate de pesta porcină africană. Proprietarii animalelor sacrificate vor fi despăgubiți. Suma care va fi alocată în acest scop se ridică la 1 milion și jumătate de lei.

De asemenea, va fi extinsă perioada de vânat pentru mistreți, vulpi și șacali pe tot parcursul anului, iar autorizația în acest scop va fi gratuită. Totodată, vor fi create și grupuri speciale pentru vânatul mistreților.

Va fi înăsprit și controlul la punctele de trecere a frontierei, fiind interzis importul cărnii și a produselor din carne de porc.

În paralel, va fi desfășurată o amplă campanie de informare a populației despre pericolul răspândirii pestei porcine africane. De asemenea, vor fi evaluate plantațiile de porumb, în scopul neadmiterii procesării ca furaje pentru animale a plantelor de porumb afectate de către mistreți.

Potrivit ANSA, de la începutul anului au fost înregistrate 22 focare de pestă porcină. În prezent, rămân active 13 focare din 6 localități din raioanele Ștefan-Vodă, Vulcănești și Cahul. Sub monitorizare sunt și 3 zone unde virusul a fost depistat la mistreți.

Situația este alarmantă și în țările vecine, România și Ucraina. În România, recent, pesta a fost confirmată la cea mai mare fermă de porci din țară și a doua ca mărime din UE, fiind sacrificați peste 250 de mii de porci.

Citește mai departe

Economie

Guvernul: În premieră, merele moldovenești vor fi exportate în India

Publicat

pe

De către

Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din țara noastră și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot – probă.

De asemenea, în curând, merele noastre vor fi exportate și în Israel. Primul lot – probă de 100 de kg va fi livrat pentru efectuarea controalelor de rigoare. Totodată, începând cu 1 octombrie curent prunele prosperate din Republica Moldova vor fi exportate în Canada, anunță un comunicat a Guvernului.

Identificarea noilor piețe de desfacere pentru produsele moldovenești a fost solicitată de către premierul Pavel Filip.

„Accentul trebuie pus pe exportul produselor cu valoare adăugată înaltă. Trebuie să analizăm barierele spre piețele de desfacere pe care vrem să accedem, să fim mai insistenți, să alegem nișe libere și să facem tranziția spre alte piețe interesante”, a spus prim-ministrul.

Fructele și legumele proaspete din Republica Moldova sunt livrate anual în circa 80 de țări – spre exemplu strugurii moldovenești sunt exportați în 20 de state ale lumii, iar prunele – în 16 state.

Cele mai multe produse moldovenești ajung, în prezent, pe piața Uniunii Europene, cu creșteri mari pe piețele din Germania, Italia, Portugalia, țările Baltice, Cehia, Bosnia și Herțegovina și România.

Pentru accederea produselor moldovenești și pe piețele din alte regiuni ale lumii, continuă dialogul cu mai multe state cu potențial pentru producătorii din țara noastră. Astfel, se examinează posibilitatea de a exporta produse autohtone în Vietnam, Egipt, Qatar, Bangladesh și Indonezia.

Citește mai departe

Economie

Chiril Gaburici: Pentru Republica Moldova, interconectarea cu UE, prin România, este de o importanță majoră

Publicat

pe

De către

„Pentru Republica Moldova, interconectarea cu vecinii, în special cu Uniunea Europeană prin România, este de o importanță majoră. În acest sens, Moldova dezvoltă cadrul necesar pentru a sprijini investițiile în domeniul interconectării transporturilor, al infrastructurii energetice, al cercetării, dezvoltării și al comunicării digitale”.

Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări, desfășurat la București, România, în perioada 17-18 septembrie, privind impulsionarea dezvoltării și cooperării economice a țărilor din regiunea 3SI.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că participarea Republicii Moldova la proiectele care vor fi lansate în cadrul inițiativei, ne va ajuta să abordăm provocările întâmpinate, care rezultă din diferențele rețelelor de transport, energie și telecomunicații. Acest lucru va influența creșterea economică în țara noastră și ne va face un vecin mai puternic al Uniunii Europene, asigurând cadrul necesar investitorilor europeni.

Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii s-a referit la domeniul TIC, care asigură dezvoltarea societății informaționale și a economiei digitale.

„Guvernul Republicii Moldova își concentrează eforturile și pe digitalizarea țării și are interesul de a participa la proiecte transfrontaliere comune privind transferurile sigure de date, construirea infrastructurii de comunicații, inclusiv fibra optică, etc. Dorim să aducem în țară noi tehnologii, cum ar fi soluții inteligente pentru orașe, infrastructură de mobilitate electronică, pentru a avansa transformarea digitală. În același timp, având un capital uman bine pregătit în domeniul IT și al tehnologiilor, asociat Uniunii Europene cu avantajele zonei de comerț liber, Moldova poate oferi soluții pentru centrele de comerț electronic, centre de inovare digitală, dezvoltarea de platforme pentru inovații digitale”, a notat Chiril Gaburici.

În discursul său, ministrul a menționat că Republica Moldova este interesată de o mai bună interconectare cu România.

„În acest sens, suntem în curs de identificare a surselor financiare și a partenerilor pentru construirea mai multor poduri peste râul Prut și legătura prin infrastructura terestră cu România și UE. 80 de ani în urmă au existat 27 de poduri peste Prut, iar acum avem doar 9, dintre care doar 6 sunt drumuri. Astfel, ne propunem să lansăm construcția unei linii de cale ferată cu ecartament european”.

De asemenea, Chiril Gaburici a menționat importanța interconectării energetice și cu rețelele de gaz dintre Republica Moldova cu România, precum și diversificarea resurselor energetice.

„Un alt aspect important îl constituie interconectarea cu rețelele de gaz și electricitate și diversificarea resurselor energetice, inclusiv contractul semnat în 2018 cu Transgaz România, dar și decizia strategică de a ne conecta direct la rețelele electrice. Noile interconectări ar trebui privite nu doar ca interconexiuni cu România, ci și cu rețele continentale de transport gaze și electricitate la nivelul UE, în care gazul și energia electrică sunt comercializate în mod liber pe întreg teritoriul Europei”, a notat Chiril Gaburici.

În final, ministrul Economiei și Infrastructurii a invitat reprezentanții celor 12 țări membre ale Inițiativei Celor Trei Mări, precum și pe participanții la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări, să viziteze Republica Moldova și să participe la cel mai important eveniment al anului, dedicat mediului de afaceri, atragerii de investiții și promovării exporturilor – „Moldova Business Week”, care va avea loc în perioada 27-29 noiembrie 2018 , la Chișinău.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com