Acorduri de colaborare pentru anul 2014 semnate între DIP, ADRA Moldova și A.O. ARC

Ieri, 28 ianuarie 2014, directorul Departamentului Instituțiilor Penitenciare, doamna Ana Dabija a avut o întrunire cu reprezentanții Asociației Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA Moldova) și Asociației Obștești de Reabilitare Complexă (A.O. ARC) din Republica Moldova. La reuniune au participat colaboratori ai Direcției activitate educativă și asistență socială a DIP, reprezentanți ai ADRA Moldova și ai A.O. ARC.

Evenimentul a avut loc în incinta Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

Scopul întrunirii l-a constituit semnarea acordurilor de colaborare cu ADRA Moldova și A.O. ARC, în vederea asigurării și implementării cu succes a proiectelor și a acțiunilor de caritate în toate instituțiile de detenție din țară întru menținerea sănătății persoanelor private de libertate, a aspectelor de resocializare, a instruirii și educației spirituale, vocaționale ale acestora.

Pe parcursul evenimentului, participanții au  planificat activitățile pentru anul 2014.Reprezentanții A.O. ARC au remarcat că ei vor crea pe parcursul anului curent  un Centru de reabilitare pentru deținuți.

La finele întrunirii, doamna Dabija a subliniat importanța  colaborării dintre DIP, A.O. ARC și ADRA Moldova și necesitatea continuării acesteia.  Dumneaei a precizat că persoanele din detenţie au dreptul la acelaşi nivel de îngrijire medicală şi protecţie socială ca şi persoanele de la libertate, iar susținerea socială a acestora este oricînd binevenită pentru reconsolidarea legăturii deținuților cu societatea civilă şi facilitarea reinserţiei sociale postcondamnatorie.

Menținerea climatului moral-psihologic și a educației spirituale a deținuților reprezintă unele din principiile de bază ale administrațiilor penitenciare din țară. Prin urmare, asemenea proiecte de caritate au ca scop organizarea și desfășurarea unor seminare educative, întîlniri ale deținuților cu copii săi dar și alte activități cu caracter cultural – educativ.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.