Connect with us

Scara unui bloc cu 8 etaje s-a prăbușit astazi, în Ijevsk, oraş în centrul Rusiei, sub dărâmături rămânând mai mulţi locatari, anunţă agenţiile ruse de presă. Probabila cauza a prăbuşirii ar fi o explozie provocată de o acumulare de gaze.

Potrivit informaţiilor preliminare, două persoane au decedat, 32 de apartamente au fost distruse.

Deflagraţia s-a produs la etajul trei al blocului.

Presa rusă scrie că la primul etaj al casei ar fi existat un centru pentru copii. Nu se ştie dacă în momentul exploziei erau copiiîin acest centru. De asemenea, aici activa un magazin de bijuterii.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Linia de succesiune. Cine va prelua conducerea Casei Regale a României

Casa Regală prezintă joi linia de succesiune, pe fondul agravării stării de sănătate de Regelui Mihai şi al scandalului provocat de fostul principe Nicolae. Este prezentată și lista titlurilor deținute de membrii Casei Regale, scrie Digi24.ro.

Șeful actual al Casei Regale a României este Regele Mihai I. Moștenitor la șefia Casei Regale a României este Principesa Margareta, care va fi de acum înainte și va rămâne după decesul regelui Custode al Coroanei României. Soțul ei, Radu, are titlul ei are titlul Principe al României.

Membrii Casei Regale a României sunt principesele Elena, Sofia și Maria. Soţii si copiii acestora nu deţin titluri personale, precizează Casa Regală.

„Ordinea de succesiune la tron şi la şefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor și a descendenților lor”, se precizează într-un comunicat.

Citește mai departe

Externe

Captură record de 12 tone de cocaină în Columbia

Președintele columbian, Juan Manuel Santos, a anunțat miercuri capturarea a 12 tone de cocaină, un record istoric pentru această țară, primul producător mondial al respectivului drog, transmite AFP preluat de Agerpres.

Cu o valoare estimată la aproximativ 360 de milioane de dolari, marfa aparținea Clanului Golfului, principala bandă criminală din țară, care se ocupă cu traficul de droguri. Captura a fost făcută într-o zonă de cultivare a bananelor, în departamentul Antioquia (nord-vest).

Într-un comunicat, poliția a arătat că în jur de 400 de agenți de luptă antidrog au lansat o operațiune la patru proprietăți din orașele Chigorodo și Carepa. Drogurile se găseau acolo, ascunse sub pământ.

Cocaina aparținea șefului Clanului Golfului, Dairo Antonio Usuga, alias Otoniel, care este în prezent omul cel mai căutat din Columbia.

Clanul, format din membri ai milițiilor de extremă dreapta, anunțase la începutul lunii septembrie că este gata să se predea după aproape doi ani de luptă intensă coordonată de poliție.

Organizația a numărat până la 4.000 de oameni, dar, după o vastă ofensivă lansată de guvern, ar număra astăzi circa 1.800 de membri, conform ministerului Apărării.

Columbia, cu 146.000 de hectare culturi de frunze de coca, a fost în 2016 principalul producător și exportator de cocaină din lume, conform ONU.

Citește mai departe

Externe

O conductă de 460 metri pentru transportarea ilegală a alcoolului din R. Moldova, depistată pe malul Nistrului

O conductă de 460 metri din plastic, destinată pentru transportarea ilegală a alcoolului din R.Moldova spre Ucraina a fost depistată pe malul Nistrului de poliţiştii de frontieră ucraineni. Conducta a fost găsită la câțiva metri de Nistru, în apropiere de localitatea Kozlov, regiunea Vinița, anunţă Poliţia de Frontieră din Ucraina.

Conducta era îngropată la o adâncime de 30 de centimetri. De obicei, contrabandiştii folosesc astfel de construcţii pentru transportarea ilegală a spirtului. În cadrul activităților de colaborare cu reprezentanții Poliției de Frontieră din R. Moldova, pe aceeași direcție a fost descoperită la 500 de metri de ţeavă pe malul Nistrului din Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că “afaceriştii” nu au reuşit să utilizeze conducta, aceasta fiind doar pregătită pentru activităţile ilegale.

Conductele de pe ambele părți au fost demontate.

În acest context, Poliția de frontieră din Ucraina a precizat că în ultimii 5 ani, au scos din Nistru peste 15 conducte și au confiscat circa 99,5 mii litri de alcool de contrabandă, cu o valoare de circa 13 milioane de grivne sau peste 8,4 milioane de lei.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Externe2 minute în urmă

Accident tragic în Rusia. Scara unui bloc de 8 etaje s-a prăbușit cu tot cu locatari// VIDEO

Jurnaliștii raportează că cel puțin o persoana scoasa de sub daramaturi a fost declarata decedata.

Social2 ore în urmă

0 22 88 01 01 – Linia de informare pentru Referendumul local privind revocarea primarului municipiului Chișinău

În perioada 07 noiembrie – 22 noiembrie, alegătorii din capitală pot afla informații despre secția la care votează și procedura de vot,...

Social2 ore în urmă

La Chișinău a fost inaugurat primul Centru de Informare pentru Turiști

La Chișinău a fost inaugurat astăzi primul Centru de Informare pentru Turiști. Aici toți cei care vor să își petreacă...

Politică2 ore în urmă

Platforma DA critică constituirea circumscripţiilor electorale: Oferă forțelor antieuropene un avantaj enorm

Platforma DA a criticat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, constituirea circumscripţiilor electorale, declarând că sistemul electoral nou din...

Social3 ore în urmă

Măsuri prin care se pot economisi cel puţin 20% din costurile la factura de energie termică şi electrică

O familie care locuieşte în capitală poate cheltui lunar circa 1000 - 1500 și chiar 2000 de lei la factura...

Reportaje3 ore în urmă

Istoria moliei, spre Rusia cu dragoste

Pornind din China, a cucerit întreg continentul asiatic și european. La noi în țară a ajuns pentru prima dată în...

Diverse3 ore în urmă

Doar 2 instituții vor mai avea dreptul de a face controale inopinate. Detalii

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă detalii privind reforma instituțiilor de...

Advertisement

Opinii