A fost lansat portalul drumuribune.md. Verifica în timp real care drumuri sunt reparate

Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat astăzi portalul informațional www.drumuribune.md, pe care oricine va putea găsi ultimele date cu privire la proiectul „Drumuri bune pentru Moldova”, în cadrul căruia vor fi reparați 1.200 de km drum din întreaga țară, în special din zonele rurale.

„Pe acest portal, toți care îl accesează au acces la informații cu privire la proiect, lungimea drumurilor, în ce măsură  s-au efectuat lucrările, până în acest moment”, a explicat ministrul Chiril Gaburici în cadrul evenimentului de lansare a portalului.

Potrivit lui Gaburici, inormațiile de pe portalul drumuribune.md vor fi actualizate de 5 ori pe zi, fiind introduse date noi despre starea și etapa la care se află lucrările.

Pe acest portal, cetățenii vor avea posibilitatea să selecteze orice raion și orice sat pentru a afla ce lucrări se efectuează, ce lucrări sunt planificate, cu detalii precum stratul de asfalt, lungimea și lățimea drumului, compania care efectuează lucrările și altele.

Scopul acestui portal este de a asigura transparența lucrărilor, de a asigura o colaborare între instituțiile de stat, cetățeni și companiile ce efectuează lucrările, dar și asigurarea calității lucrărilor.

„Pe prima pagină sunt publicate datele generale despre proiect – volumul investițiilor, lungimea drumurilor, numărul de tronsoane, dar și informațiile pentru fiecare raion. Pe pagina a doua sunt prezentate toate lucrările realizate și tipul acestora, pentru fiecare porțiune de drum reparată. Pe cea de-a treia pagină sunt informații despre drumurile finalizate, aflate în lucru sau planificate. Tot aici sunt și datele preconizate pentru darea în exploatare a drumurilor”, a explicat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Potrivit ministrului Economiei, acest portal a fost creat special pentru proiectul „Drumuri bune în Moldova” și va fi activ pe toată durata implementării acestuia, însă s-ar putea ca ulterior să-i fie găsită și o altă întrebuințare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.