5 650 de locuri subvenționate de statul român pentru şcolarizarea tinerilor din Republica Moldova

Dosarele pentru ocuparea celor 5 650 de locuri subvenționate de statul român alocate Republicii Moldova urmează a fi depuse personal, în prezența Comisiei Mixte la Chișinău, Cahul și Bălți, în perioada 10-16 iulie, pentru învățământul preuniversitar, și, în perioada 18-30 iulie, pentru învățământul superior, se arată într-un comunicat al Ambasadei României de la Chişinău.

Anul acesta au fost acordate locuri după cum urmează:

– 1500 de locuri (cu bursă și fără bursă) pentru învățământul preuniversitar;

– 2 800 de locuri (cu bursă și fără bursă) pentru studii superioare, ciclul I, dintre care 500 de locuri pentru deținătorii diplomelor de licență din România și 390 de locuri subvenționate de stat, cu bursă, pentru extensiunile universitare Bălți și Cahul;

– 1200 de locuri masterat (cu bursă și fără bursă), dintre care 500 de locuri cu bursă pentru extensiunile universitare de la Bălți și Cahul;

– 25 burse de locuri subvenționate cu bursă pentru rezidențiat;

– 125 burse de locuri (cu bursă și fără bursă) pentru programele doctorale.

Toate detaliile privind metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni, lista actelor necesare pentru depunerea dosarului și repartizarea locurilor în instituțiile de învățământ și specialități, pot fi găsite pe pagina  Ministerul Educației și Cercetării Științifice din România: învățământ preuniversitar  – http://www.edu.ro/index.php/articles/24550 și învățământ superior – http://www.edu.ro/index.php/articles/24551.

Foto: Adevarul

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.