“”Limba noastră” este o sărbătoare a limbii noastre istorice, așa cum a vorbit-o și marele domnitor Stefan cel Mare si Sfânt – limba moldovenească”, a declarat astăzi preşedintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a declarat că limba moldovenească este specificată și în Constituția Republicii Moldova, iar acestă prevedere trebuie respectată.

“Să respectăm Constituția, să ne cunoaștem limba și să ne-o iubim, pentru că ea e parte a istoriei noastre de veacuri”, a menţionat Igor Dodon.

De notat că şeful statului a depus în acestă dimineaţă flori la monumentul lui Ștefan cel Mare şi la busturile de pe Aleea Clasicilor. Spre deosebire de Ziua Independenei, când depunerea de flori a fost făcută împreună cu preşedintele Parlamentului şi premier, de data aceasta preşedintele a preferat să meargă singur.

Reamintim că pe 5 decembrie 2013, Curtea Constituțională de la Chișinău a adoptat o hotărâre istorică, care a stabilit clar că în Republica Moldova se vorbește în mod oficial limba română.

Curtea Constituţională a decis că textul din Declarația de independență prevalează textului din Constituție. Astfel, limba română este limba de stat a R. Moldova, deoarece acesta este termenul precizat în Declarația de Independență a țării.