21 de minori, cu vârstele cu prinse între 13 ani şi 17 ani, care cerşesc şi vagabondează pe străzile din centrul capitalei sunt în vizorul oamenilor legii. Aceştia sunt originari din Chişină, Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni, Basarabească, Calaraşi şi Nisporeni şi, deşi, sunt predaţi părinţilor, ei revin pe străzi.

Astfel, de obicei, minorii sunt depistaţi şi conduşi la Inspectorat pentru a fi identificaţi şi predaţi părinţilor sau autorităţilor publice locale, conform procedurii prevăzute de lege. Aceştia însă revin ulterior pe străzi după ce îşi abandonează domiciliul sau Centrul de plasament pentru minori.

Totodată, până la predarea lor autorităţilor publice locale, cu minorii sunt desfăşurate discuţii profilactice în contextul prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile de către inspectorii pentru siguranţa minorilor.

Despre toate acţiunile demarate de către Poliţia capitalei, sunt sesizaţi reprezentanţii autorităţilor publice locale pentru luare de atitudine şi prevenire a situaţiilor de risc, întrucât minorii revin în stradă şi recurg la acţiuni de huliganism, furturi sau jafuri.

Este de menţionat că, potrivit legislaţiei în vigoare, poliţiştii aplică sancţiuni părinţilor pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului, după ce minorii au fost depistaţi în stradă şi predaţi familiilor biologice. Totodată, sunt informate serviciile de asistenţă socială pentru luare de atitudine şi documentare a părinţilor.