14 producători, exportatori și pocesatori de fructe din Republica Moldova participă, în perioada 11-14 septembrie, la expoziția internațională de produse alimentare WordFood Moscow. În acest an, producătorii moldoveni propun cumpărătorilor de pe piața CSI și Asiei Centrale mere, prune, pere, piersici, struguri, fructe uscate, conserve și, în premieră, snakuri din mere.

Expoziția internațională World Food Moscow este organizată anual și întrunește de regulă reprezentanți din peste 65 de țări. Astfel, producătorii agricoli din Moldova vor putea să interacționeze cu antreprenori și comercianți din diferite colțuri ale globului, stabilind relații comerciale cu parteneri de pe piețele de Est, Vest sau Asia.

Agricultorii moldoveni vor prezenta în cadrul expoziției fructe gustoase și de calitate, sortate, ambalate și păstrate în cele mai favorabile condiții.

Producătorii și exportatorii de fructe din Republica Moldova conștientizează cât de necesară este promovarea. Dovadă este numărul mai mare de participanți la stand, care în acest an va avea şi o suprafaţă mai mare. Avem o amplasare mai bună a acestuia, în fața celor circa 30 de mii de vizitatori ai expoziției”, a spus Vadim Codreanu, director al departamentului marketing în cadrul Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct.

Membrii Moldova Fruct produc 135 mii tone de mere, 15 mii tone de prune, 1,5 mii tone de cireșe, 3 mii tone struguri de masă, 1,5 mii tone de piersic și o mie de tone de fructe uscate. Producătorii APEF dispun de 20 de case de ambalare și au capacități frigorifice de păstrare a 75 mii tone de fructe.

Participarea la expoziție este posibilă datorită suportului financiar din partea Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).