Serviciul de urgență 903 a fost solicitat vineri, până la ora 15.00, de 1200 persoane. Patru oameni au fost traumatizați în ziua de azi din cauza intemperiilor. Totodată, nu au fost înregistrate nașteri în ambulanțe sau cazuri de degerături.

13 ambulanțe au rămas blocate pe traseele naționale, în localități sau pe teritoriile substațiilor de asistență medicală urgentă.

În satul Ciobalaccia, raionul Cantemir, o autosanitară nu a putut transporta un pacient cu infarct miocardic la spital, din cauza drumului blocat. A fost solicitat ajutorul Serviciului protecției civile şi situațiilor excepționale, care a remediat situația.

Serviciul 903 a fost apelat astăzi, mai frecvent, de persoane cu hipertensiune arterială, dureri toracice şi infecții respiratorii. De asemenea, o echipă de urgență a fost solicitată pentru a acorda ajutor unei femei în vârstă de 83 de ani găsită sub zăpadă. La fața locului, medicii au constatat decesul femeii.

Fără energie electrică au rămas substațiile de asistență medicală urgentă din raioanele Telenești şi Criuleni. Spitalele nu au fost însă afectate de intemperie.

În total, pe întreg teritoriul țării, activează 217 de echipe medicale de urgență, la fel ca în zilele obișnuite.

Pe parcursul zilei de ieri, 20 aprilie, serviciul 903 a avut peste 2400 de solicitări. Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost rănite de crengi.