12 tone de ajutoare trimise de comunitatea Sectorului 1 din București au ajuns la oamenii săraci din raionul Orhei

12 tone de ajutoare trimise de comunitatea Sectorului 1 în Basarabia au ajuns la oamenii săraci din Raionul Orhei. Ajutoarele au fost distribuite în comunitățile românești aflate în nevoie, la aziluri de bătrâni, centre de plasament și bătrânilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreține singuri.

Președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, a transmis, printr-o scrisoare oficială, mulțumiri comunității Sectorului 1 și Primarului Dan Tudorache pentru solidaritatea arătată față de românii de peste Prut care au nevoie de ajutor.

 „Îmi exprim înaltul meu respect și recunoștință pentru inițiativa, generozitatea și receptivitatea de care ați dat dovadă în colectarea, organizarea și transportarea impunătorului lot de ajutoare pentru comunitățile Raionului Orhei”, se precizează în scrisoarea de mulțumite a președintelui Tudor Golub.

La realizarea acțiunii de ajutorare a românilor din Orhei au colaborat Administrația Domeniului Public, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrul Cultural al Sectorului 1.

 „Unul dintre obiectivele Primăriei Sectorului 1, care reprezintă cea mai bogată comunitate locală din România, este să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta comunitățile românești din afara granițelor țării. Și nu ne rezumăm doar la sprijinul instituțional, la parteneriatele pe care le încheiem cu aceste comunități locale românești, ci și la acțiuni care se adresează direct oamenilor, la ajutoare pe care oamenii le simt în mod nemijlocit”, a afirmat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

El a spus cî acțiunea de ajutorare a oamenilor cu greutăți din Raionul Orhei se înscrie exact în această sferă.

 „Este un minimum pe care îl putem face pentru ca frații noștri să simtă că le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci și cu fapte pe măsură”, a mai spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.