1 decembrie! La Chișinău va fi construită o hartă uriașă a României și Republicii Moldova unite

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei va construi o hartă imensă cu ocazia Zilei Naționale a tuturor românilor care va conține teritoriul României și cel al Republicii Moldova unit într-un singur stat. Evenimentul va avea loc marți, 1 decembrie, ora 15:00, în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

Construcția acestei hărți reprezentă munca care va fi  înfăptuită de întreaga societate din Republicii Moldova pentru ca până în 2018 să existe un singur stat românesc unitar pe harta Europei, an în care se va împlini centenarul de la Unirea tuturor provinciilor istorice ale României, explică inițiatorii acestei acțiuni.

„Acțiunea de marți are drept scop transmiterea unui mesaj clar. Ține de datoria fiecăruia dintre noi să punem mâna la construirea unei Țări mari, puternice și unite. Așa cum vom desfășura harta uriașă a României și Republicii Moldova reunite din mai multe piese, cu ajutorul tuturor participanților, la fel trebuie să ne implicăm cu toții pentru a ne reîntregi Țara, fiindcă numai Unirea cu România poate scoate Republica Moldova din criza profundă în care se află.”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

“Istoria ne-a răpit dreptul de a ne alege soarta, istoria nu ne-a întrebat dacă ne dorim să fim separați, frate de frate, mamă de fiică, istoria ne-a pus la grele și amare încercări, în urma cărora încă mai suferim. Prezentul însă, ne îndeamnă să acționăm, iar viitorul ne dă speranța și încrederea că vom reuși!

Dacă îți iubești neamul, limba, istoria și tradițiile străbune, dacă ești mândru de identitatea ta și ești și tu un urmaș de-al lui Ștefan cel Mare, vino marți, 1 decembrie, la ora 15:00 în scuarul Catedralei din inima Chișinăului pentru a ne uni într-un singur spirit și o singură Țară!

România și Republica Moldova – împreună în 2018!”, declară cei de la Tinerii Moldovei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.